Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Productinformatie "Carcassonne"

Het Franse Carcassonne is de best behouden middeleeuwse vestingstad.

De spelers zijn landheren en zetten hun horigen in om zoveel mogelijk invloed in het gebied te krijgen. Iedere beurt trek je een landtegel die je vervolgens aanlegt aan het steeds groter wordende speelveld.

Op de zojuist gelegde tegel mag je vervolgens een horige als struikrover, ridder, monnik of boer plaatsen. Met die horigen, waarvan je er natuurlijk een beperkt aantal hebt, scoor je punten als hun weg, stad of klooster wordt afgebouwd.

Ze komen dan terug in de voorraad en zijn direct opnieuw inzetbaar. Lastig wordt het als andere spelers er door het slim plaatsen van landtegels voor zorgen dat je horigen geen mogelijkheden meer hebben om ooit nog in je voorraad terug te keren.

Je zult dus goed moeten nadenken, hoe, wanneer en waar je de horigen inzet!

Review door een Gameguru

Fabrikant "999 Games"
Hier vind je alles van de uitgever 999 Games
Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 8+
Soort spel: Bordspel
Speelduur: 40 min
Taal: Nederlands

1 van 1 beoordelingen

4 van 5 sterren


0%

100%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


18 juli 2023 12:25

Een moderne klassieker als het op bordspellen aankomt.

De zon schijnt boven zuid frankrijk. Alleen is het landschap leeg. Het is aan de spelers om het platteland rond Carcassonne te vullen. Er is een starttegel, alle andere tegels komen gesloten op stapels te liggen. Je beurt gebint met het pakken van tegel van de stapel en deze tegel mag je aansluiten aan een tegel die op tafel ligt. Je mag ervoor kiezen om een van je mannetjes op de tegel neer te zetten. Je kan er voor kiezen om een rakker op een weg of een stadsdeel te zetten. Gedurende het spel zullen wegen en steden worden afgebouwd. Als dat gebeurt, dan wordt het mannetje er vanaf gehaald en krijgt de eigenaar punten. Op deze manier is Carcassonne vanaf een jaar of 6 te spelen.Wil je het ietsje moeilijker maken dan kan je de kloosters en de regels voor de boeren toevoegen. Carcassonne is een zeer flexibel spel dat eigenlijk iedereen leuk vind. Dat maakt deze klassieker nog steeds goed bij de tijd.

Carcassonne Review


Een modern klassiek spel, die waarschijnlijk op ieder basisschool aanwezig is.