Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Dungeons & Dragons - Core Rulebooks

Waar moet ik beginnen met Dungeons & Dragons? Hier vind je naast starter sets ook de Player's Handbook, Dungeon Master Guide en Monster Manual. Alles wat je nodig hebt.

Hoe speel ik Dungeons and Dragons?

Het belangrijkste wat je voor Dungeons and Dragons nodig hebt is een gezellige groep spelers. 4 tot 6 spelers is ideaal.

D&D is een role playing game en niet te vergelijken met een bordspel, je speelt met elkaar een verhaal in een fantasy wereld. Alle spelers hebben hun eigen character, behalve de Dungeon Master.

De Dungeon Master

Als DM ben jij het verhaal, de wereld en alles wat de spelers niet zijn, jij leidt de spelers door het verhaal heen.

Een voorbeeld:

“ Jullie worden wakker op een koude ochtend, de bladeren ritselen in de wind. Het gesloten bladerdak laat weinig licht door. Een dichte mist hangt op kniehoogte tussen de bomen. Jullie horen Snel naderende ruiters het bospad afkomen. Wat doen jullie?” vraagt de Dungeon Master aan de spelers.

Wat heb je nodig als DM. Een beetje fantasie, tijd en om te beginnen de DnD Starterset, hier zit een setje dobbelstenen, een avontuur, wat regels om mee te beginnen en Character Sheets voor de spelers in. De volgende stap zou de Monster Manual en Dungeon Master Guide zijn.


Dungeons and Dragons


Adventures

Sourcebooks

Accessoires

Spellbook Cards


Voor een meer uitgebreid beschrijving voor DnD bekijk ons blog.

De Spelers

Behalve fantasie heb je als speler om te beginnen alleen een character sheet nodig. Op je sheet staat jouw eigen karakter helemaal beschreven. Je hebt een ras zoals Elf, Dwarf, Human enz. Daarnaast heb je ook nog je Class (je beroep), Fighter, Cleric, Bard, Ranger en nog heel veel andere classes. Een Fighter is heel goed in vechten, de Wizard in toveren en de Bard in van alles en nog wat. Ook zijn veel classes met elkaar te combineren.

Wat heb je nog meer nodig als speler?

In de DnD starterset zitten standaard Character Sheets en een avontuur voor de Dungeon Master. Wil je je eigen karakter maken, dan is de Players Handbook verstandig. De meeste spelers willen ook een eigen setje polydice dobbelstenen om te voorkomen dat je ze steeds door moet geven.

Meerdere sessies

Meestal is een Dungeons and Dragons verhaal niet in een avond voorbij. Als de spelers goed hun best hebben gedaan, deelt de Dungeon Master aan het eind van de avond Experience Points uit. De XP kan je gebruiken om je karakter meer ervaring te geven en zijn/haar level te verhogen. Je kan beter vechten, beter boogschieten, beter toveren of misschien zelfs beter jongleren. Wizards met een hoger level hebben toegang tot meer spreuken. Clerics krijgen meer gedaan bij hun goden met hun gebeden.

 Met de Starterset heeft de DM genoeg materiaal om de spelers een paar sessies aan de gang te houden. Daarna kan je zelf avonturen bedenken maar je hebt ze ook kant en klaar, zoals Wild Beyond the Witch Light of The Rise of the Tiamat.

Als je nog vragen het dan horen we ze graag, dat kan via de mail haarlem@spellenhuis.nl of 023-5313188. Bij het Spellenhuis hebben we ook vaak DnD evenementen, we zouden het heel leuk vinden als je meedoet. Kijk op onze agenda voor het hoe, wat en waar.

Mogen de dobbelstenen met u zijn,

Kevin Elongstranix (Human, Bard)

In het dagelijks leven beter bekend als Patrick ten Hoorn