Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

1. 7 Wonders Duel

Dit bordspel staat voor ons op bovenaan deze lijst omdat we hem geweldig vinden. Nog beter dan de orginele 7 Wonders en die is al erg goed.
Over 3 fases pak je om beurten kaartjes van tafel. In de eerste fase komen er vooral veel aanbod van goederen kaartjes. Deze heb je in de latere fases nodig om daar de belangrijke bouwwerken mee te bouwen. Deze grote monumenten leveren veel punten. In 7 Wonders Duel wint meestal degene met de meeste punten maar heel af en toe kun je ook winnen daar je leger in de hoofdstad van de andere speler in te nemen of veel aan ontwikkeling te doen. Deze verschillende manieren van winnen maak dit een absolute topper.
Wel een waarschuwing: in 7 Wonders Duel kan je elkaar behoorlijk dwars zitten. Dat betekent dat je soms moet kiezen Of winnen en op de bank slapen OF toch maar iets minder fanatiek en wel een goede nachtrust.

2. Codenames Duet

Hier speel je niet tegen elkaar maar juist samen. In 9 beurten moeten jullie de juiste kaartjes zien te raden.
Een grid van 25 kaartjes met woorden, worden netjes op tafel gelegd. Een overzichtskaartje komt in de standaardje recht overeind te staan. Deze kaart is dubbelzijdig en hier staat op welke kaartjes er geraden moeten worden. Er zijn meer kaartjes dan dat er beurten zijn. Dus je aanwijzing (1 woord) moet eigenlijk wel op meerdere kaartjes slaan. Bv de aanwijzing is “Water, 3 kaartjes”, hopelijk denkt je medespeler nu ook aan de kaartjes “rivier, kraan en strand”. Ieder kaartje dat geraden is, wordt afgedekt. Bij ons in het bordspellen cafe hebben we veel Tinder dates. Codenames Duet is het spel dat we dan adviseren Het is makkelijk te leren, je leert elkaar kennen en je wint met z'n tweeën. Succes verzekerd.
Deze tweepersoons versie van Codenames is het zusje van de normale Codenames en die is erg leuk vanaf 4 spelers.

3. Patchwork

Ja, ik geef het toe: het Patchwork bordspel heeft een wat stoffig imago maar vergis je niet. Het is een echte wolf in schaapskleren.
Beide spelers hebben een eigen bord waar de lapjes deken op gemaakt moet wordt. De tetris achtige stukjes komen in een grote cirkel op tafel te liggen. Deze stukjes kunnen de spelers kopen. Ze moeten worden betaald in knopen maar ook in tijd. De tijd (geen stress, geen echte tijd) wordt op een centraal bord bijgehouden. De speler die achteraan staat op het tijdbord is aan de beurt. Als je het goed uit kient, kan je meerdere keren achter elkaar een tetris stukje van uit de cirkel kiezen en dat kan je een flink voordeel opleveren.
De speler met de meest knopen aan het eind wint het spel. De stukjes hebben knopen maar je kan ze ook verdienen gedurende het spel. Wel moet je eerst nog een knoop betalen voor iedere lege plek die je op je bord over hebt.
Patchwork is een snel uit te leggen en snel te spelen en heeft een originele twist. Als je van dit thema houdt dan kan ik je ook Calico van harte aanraden.

4. Splendor Duel

Als juwelenmaker probeer je om meest prachtige stukken te maken. In dit spel voor 2 spelers, kan je op 3 verschillende manieren winnen. 20 punten halen voor de juwelen, 10 kronen maken of 10 punten halen voor juwelen van een kleur.


De juwelen maak je natuurlijk met edelstenen. In een beurt kan je 3 stenen pakken van het bord. Je kan ook een juweel maken, je pakt een kaart die op tafel ligt en betaal de edelstenen die er voor nodig zijn. Eerder gemaakte juwelen geven je een korting juwelen van dezelfde kleur die je later in het spel maakt. Deze kortingen heb je wel echt nodig om de echt grote prunk stukken te maken.


Het grote Splendor is een topper voor de hele familie, deze spin off voor 2 personen is misschien nog wel beter.


5. It´s a Wonderful Kingdom

In deze tweepersoons versie bordspel van It’s a Wonderful World, gaan twee hertogen de strijd om het koningschap aan. Dit doen ze door te bewijzen dat zijn hun eigen landerijen de meest welvarende zijn.

Beide spelers hebben een hand vol met 8 kaarten. De speler die begint legt twee kaarten neer. Zij mag zelf weten waar: beide kaarten aan de linkerkant van het bord , rechts of een kaart links de ander rechts. Nu is de volgende speler aan de beurt en die kiest een kant van het bord en de kaarten die daar liggen mag hij hebben. Vervolgens plaatst hij twee kaarten naast het bord. De kaarten moeten open neergelegd worden maar twee keer per beurt mag je een kaart dicht neerleggen (misschien handig om de ander een -4 kaart aan te naaien).

Dit herhaalt zich tot dat beide spelers door de kaarten heen zijn en dan begint de aanbouwfase.

In de in aanbouwfase mag je kiezen welke kaarten je weggooit en hier de bouwstoffen voor krijgt of gebouwen te laten liggen en bouwen met deze bouwstoffen. Vaak krijg je inkomsten in de productiefase van de gebouwen die zijn afgebouwd. Daar kun je weer andere gebouwen mee bouwen.

It’s a Wonderful Kingdom speel je in 4 ronden. In dit kaartspel zitten een aantal modules waardoor er dus veel variatie mogelijk is. Het is zelfs erg leuk om alleen te spelen





6. Kluster


Het spelletje Kluster is briljant bedacht een top spel om even snel te spelen. Je hebt een touwtje met de uiteinden aan elkaar geknoopt en je maakt er op tafel een cirkel van. Beide spelers krijgen evenveel magneten. Om beurten leggen de spelers een magneet in de cirkel. Ben jij als eerste al je magneten kwijt dan heb je gewonnen. Leg je een magneet neer en er gaan magneten aan elkaar plakken, dan moet je ze allemaal op hand nemen. Dat zijn alle regels, Piet Mondriaan zou jaloers zijn geweest op deze minimalistische stijl.
Kluster is ook razendsnel te spelen. Ideaal voor op scholen, wachtkamers of even voor het slapen gaan.

7. Schotten Totten

In het Schotten Totten kaartspel kun je trots zijn op jezelf. Het gaat goed met jouw dorp in de Schotse highlands. Er komen steeds meer inwoners. Het gaat misschien wel iets te goed. Je dorp wordt te klein en het wordt tijd om de grens wat op te schuiven. Gek genoeg ziet jouw tegenstander dat niet zo zitten.

Je wint het Schotten Totten door 5 van de 9 grensstenen te veroveren of 3 grensstenen die naast elkaar liggen. De spelers spelen om beurten een kaart open onder één van de stenen (tot 3 kaarten) aan hun kant van de grens. Een steen wordt van jou als jouw combinatie van kaarten hoger is dan die van de tegenstander. Bijvoorbeeld 3 opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur, de 3,4,5 van blauw is een hoger combinatie dan 3 zessen.
Bij sommige stenen weet je snel welke kaarten je wilt neerleggen, bij andere hoop je dat de ander geen hogere combo plaatst en dat jij de juiste kaarten op handen krijgt.


8. Sherlock Holmes Consulting Detective

Sherlock Holmes zit tegen een burnout aan. Ons wordt gevraagd of wij wat zaken over willen nemen. In het Sherlock Holmes Consulting Detective bordspel zitten 13 zaken en aan ons de taak om deze met zo weinig mogelijk aanwijzingen op te lossen. Het gaat dus om samenwerken. Je kan eventueel met meer dan 2 spelers spelen maar met 1 of 2 spelers komt Consulting Detective het best tot zijn recht. Er moet veel gelezen worden en het spel is in het Engels. Bovendien is het ontzettend goed geschreven. Al snel voel je je ondergedompeld in het Londen van 1890. Behalve de 13 verschillende zaken zit in de doos de kaart van Londen en een stapel kranten (misschien vind je hier ook wel aanwijzingen in).
De eerste zaak komt bij jullie binnen:
In Hyde Park is een man gevonden hangend aan een boom. Op de plek des onheils treffen jullie inderdaad de dode man aan. In zijn binnenzak vinden jullie een Russisch paspoort. Wanneer jullie op de kaart van Londen kijken, valt het op dat de plek van de verhanging vlakbij de de Russische ambassade ligt. Misschien kunnen ze daar iets meer vertellen over deze man. 
Zo doorlopen jullie de zaak totdat jullie de antwoorden hebben. Het gezamenlijk oplossen van opdrachten en de kwaliteit van de productie maakt Sherlock Holmes Consulting Detective een spel met een unieke manier van spelen, een echte beleving.

9. Hive

Een abstract spel, waarbij de koninginnen bij de Hive heeft verlaten. Wanneer je de koningin van de tegenstander hebt weten te omringen, ben je de winnaar. Een speler speelt met 11 witte insect stukken, de ander krijgt 11 zwarte insecten.
Wanneer je aan de beurt bent, mag je een van je stukken aanleggen aan een ander stuk. Het is in het Hive bordspel niet toegestaan dat er losliggende insecten op tafel komen. Je bent verplicht om in je eerste 4 beurten je koninginnen bij op tafel te leggen. Behalve het plaatsen van insecten kan je ook met ze bewegen. Hier heeft ieder insect zijn eigen regels voor: De bij mag maar een stap zetten. De sprinkhaan mag over stukken heen springen. De tor kan je bovenop een ander insect leggen en met zijn kaken houdt hij deze vast zodat hij niet kan bewegen. Je mag nooit en stuk bewegen als dit er voor zorgt dat er delen van de stukken los op tafel komen te liggen.
Hive is een makkelijk te leren spel met verrassend veel diepgang. Hij speelt ook erg snel, dus even snel een potje is goed te doen.

10. Watergate

Watergate was een groot politiek schandaal waarbij de Amerikaanse president Nixon zich ontzettend in de nesten werkte.

In het Watergate bordspel speelt een speler de onderzoeksjournalist en de ander president Nixon. Je hebt dus beide een andere rol. De journalist probeert om de twee verschillende bewijslijnen op het speelbord naar Nixon te leggen en hem zo ten val te brengen. Nixon is er alles maar dan ook echt alles aan gelegen om dit te voorkomen. Beide spelers hebben ieder hun eigen deck met kaarten. Deze kunnen uitgespeeld worden en dan voer je uit wat er op staat maar de kaarten zijn ook een betaalmiddel om andere kaarten uit te mogen spelen. Watergate is een spel met zeer originele spelmechanieken en alle onderdelen van het schandaal komen aanbod. Een aanrader voor de spelers die wel vaker een spelletje spelen en mensen die gek zijn op politieke schandalen.