Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending NL vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk
Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Gratis verzending vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk

Dungeons & Dragons RPG

DnD is de Role Playing Game die het meest gespeeld wordt. Hier vind je alles voor de spelers en Dungeon Masters.

 • Alt art DnD Keys from the Golden Vault kopen

  Keys from the Golden Vault

  Dungeons and Dragons

 • Begin nu met DnD

  Starter Set

 • Hoe begin je met Dungeons and Dragons, lees het hier!

  Waar moet ik beginnen?

Dungeons and Dragons 

Zin in een spannend avontuur? Wij leiden je de weg door de wereld van Dungeons & Dragons. 

Wat moet ik me voorstellen bij Dungeons & Dragons? 

Het bospad is moeilijk te volgen. De mist wordt steeds dichter en dichter. "Sssssst" zegt Siem. Jullie hurken gelijk in elkaar en jij hoort het nu ook: Paardenhoeven. Dit zou het begin kunnen zijn van een Dungeons and Dragons avontuur. Iedere speler heeft een eigen karakter, een machtige Elf Wizard, een jonge Dwarf Fighter of een Nobele Paladin. De Dungeon Master is de spelleider, zij leidt de spelers door een wereld vol monsters en magie. Op iedere straathoek of achter iedere boom kan de DM een verhaal laten beginnen en de spelers in het avontuur laten storten. 

Wat heb ik nodig om te beginnen? 

Om met Dungeons and Dragons te beginnen adviseren wij de starters set. Deze is geschikt voor 3 t/m 6 spelers. Een van de spelers moet dan wel de DM zijn. 

 De volgende stap voor de spelers is de Players Handbook en een set dobbelstenen. Voor de DM is de Monster Manual, misschien nog wel belangrijker dan de Dungeon Masters Guide. En je zal ook dobbelstenen nodig hebben. 

 Voor een meer uitgebreid beschrijving voor DnD bekijk ons blog.

Hoe bedenk ik een goed avontuur als DM?

Er is heel veel documentatie op het internet te vinden met hoe je een goed avontuur start. De Dungeon Masters Guide kan je ook heel goed hierbij helpen. Ben je niet zo creatief of heb je even geen inspiratie of tijd? Geen probleem want er zijn ook heel veel voorgemaakte avonturen. Zo heb je de Hoard of the Dragon Queen (level 1-7), The Rise of Tiamat (level 8-15) en Curse of Strahd (level 1-10). Maar er zijn er nog veel meer. Met deze boeken ben je maanden zoet en heb je een goed en spannend avontuur.

Welke dobbelstenen moet ik hebben?

Voor het spel D&D gebruik je de dobbelstenen: d-20, d-12, d-10, d-8, d-6, d-4. Het aantal op de dobbelsteen geeft aan hoeveel schade je toebrengt aan het monster of bepaald dat een bepaalde handeling succesvol was. Zo doet een dolk weinig schade en gebruik je een d-4 en een zwaard meer schade en gebruik je een d-8. Zonder deze dobbelstenen kan je het spel niet spelen.

Bordspellen Café - The Boardroom.

Naast onze winkel beschikken we ook over een echt bordspellencafé. Deze heet "The Boardroom" In The Boardroom kan je honderden spellen spelen en ondertussen genieten van smakelijke hapjes en lekkere drankjes. Speel samen met je vrienden, andere gasten, familieleden, collega’s, de nieuwste en leukste spellen. Een spel spelen is de perfecte manier om een avondje uit nog leuker te maken. Ook als je twijfelt over spel of deze leuk is, kom hem dan testen in het bordspellencafé. Ook heb je hier de mogelijkheid om met vrienden Dungeons & Dragons te spelen.

Andere Role Playing Games