Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Mahjong

Opzoek naar een Mahjong koffer? Wij hebben Mahjong in verschillende sets zoals Deluxe met latten. Voor 16:00 besteld is morgen in huis.

Mahjong

Het Mahjong spel is geboren in 1880 in de de havenstad Ningbo. Het gebaseerd op het chinese kaartspel Ma Tiao, twee broers maakten het bekende Mahjong bordspel van.  Het spel werd een rage in de havenstad en al snel kwam het in Europa en de Verenigde Staten terecht. Ook hier was het een groot succes.

De eerste Mahjong sets werden gemaakt op been een bamboe en deze combinatie wordt nog steeds veel gebruikt voor Mahjong spellen. De luxe sets werden vervaardigt van ivor, gelukkig is dat al een tijdje niet meer het geval.

Mahjong spel kopen 

Bij het Spellenhuis hebben we een ruim assortiment aan Mahjong spellen. Van bamboe, kunstof en een Duluxe Mahjong uitvoering van been en bamboe. De Mahjong koffers in het assortiment zijn van hout, vinyl of met linnen bekleed. Voor een grote set stenen zijn grote mah jong latten aan te raden en voor een kleine set de kleine latten. Mahjong wordt met 4 spelers gespeelt en iedere speler krijgt dus een eigen lat. Een van de latten heeft een andere kleur dan de andere 3. Deze laat gaat naar de speler die aan de zuid kant zit.

Mahjong spelregels

Er zijn verschillende manieren om Mahjong te spelen maar wij verwijzen altijd naar de regels van de Nederlandse Mahjong bond