Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

 • Clever kopen

  Het leukste Dobbelspel

  Clever

 • Trek 12 Dobbel

  Dobbelen in de bergen

  Trek 12

 • Qwixx Longo Kopen

  Qwixx en nu nog leuker

  Qwixx longo

Dobbelspellen

Wat zijn de leukste dobbelspellen? CleverQwixx LongoTrek 12SagradaKeer op Keer


Clever

Het Clever dobbelspel is duidelijk geïnspireerd op Qwixx.

Iedere speler krijgt een vel van het scoreblok waarop je probeer zoveel mogelijk punten te scoren door de juiste getallen af te kruisen. De getallen die je mag afkruisen worden bepaald door de gekleurde dobbelstenen. Je mag 3x gooien, bij iedere worp kies je 1 dobbelsteen en je kruist de het juiste getallen af op je scorevel. Aan het eind van je beurt blijven er 3 dobbelstenen over. Deze kunnen nu door de andere spelers gebruikt worden. Zo af en toe ben je geneigd om een dobbelsteen te pakken die voor je zelf niet heel goed is maar als een andere speler hem krijgt, diegene behoorlijk punten kan scoren. Op allerlei verschillende manier kan je mooie bonussen verdienen, waarbij je bv de dobbelstenen een hogere waarde mag geven of nog een extra beurt krijgt.

Je hebt ook nog Dubbel zo Clever en Clever tot de 3e Macht.


Qwixx Longo

In Qwixx Long gebruik je 8 zijdige dobbelstenen in plaats van de gebruikelijke 6 zijdige dobbelstenen.

Je beurt begint met het gooien van de 6 dobbelstenen en de twee witte dobbelstenen worden bij elkaar opgeteld, dit getal mogen de spelers op een van de 4 kleuren sporen afkruisen. De speler die aan de beurt is mag ook nog een witte bij een gekleurde steen optellen en dit getal aankruisen op het desbetreffende kleuren spoor.


Trek 12

Bereid je goed voor want in Trek 12 gaan we berg beklimmen. Iedere speler krijgt een score vel met een berg er op, Er zijn makkelijk te beklimmen bergen maar ook zware uitdagende bergen. Je maakt klimlijnen en klimgebieden. Hoe langer je klimlijnen en hoe groter je klimgebieden hoe meer punten je krijgt. Hier voor moet je wel de juiste dobbelsteen worpen gooien.

De moeilijke bergen mag je alleen maar op als eerst bewezen hebt dat je veilig boven kunt komen op een wat minder uitdagende heuvel. In de doos zitten allemaal enveloppen met verschillende opdrachten, die alleen open gemaakt mogen worden als je aan de voorwaarden hebt voldaan.

Trek 12 is een echt roll and wright spel en de maker heeft het voor elkaar krijgen om er een goed thema in te krijgen.


Sagrada

De Sagrada Familia is nog steeds in aanbouw. Het wordt nu echt tijd dat wij een handje gaan helpen. Dit doen we door glas in lood ramen voor deze kathedraal te maken. Ieder speler krijg een eigen opdracht kaart, deze houd je geheim. Daarnaast krijgt iedereen ook nog een patroon kaart met de minimale vereisten van het raam. De schuifje in je raamframe. Voordat een ronde begint worden er eerst veel dobbelstenen gegooid. In een beurt mag er een van kiezen en je raamfraam plaatsen. Wel moet je, je wel houden aan de specifieke eisen.
Sagrada is geen klein dobbelspelletje. Het is een serieus spel waar de geluksfactor redelijk beperkt in is. Goed nadenken en af en toe een andere dwars zitten zijn belangrijk in dit bordspel.

Keer op Keer

Het Keer op Keer dobbelspel is ook een goed voorbeeld van een roll and wright spel. Als speler krijg je een score vel en hier kruis je vakjes op af. De gekleurde vakjes komen overeen met de kleuren van de dobbelstenen. Je begint in het midden van het vel en probeert heel kolommen vol te maken. Een volle kolom aan een van de uiteinden is meer punten waard dan een kolom in het midden maar je mag niet aan een uiteinde beginnen.
Naast het basisspel van Keer op Keer Is er nu ook Keer op Keer 2.  Deze variant heeft net iets andere regels en  er moeten nieuwe patronen gemaakt kunnen worden.