Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Dnd dice sets

Je Dungeons and Dragons dobbelstenen, dice bags en dice trays koop je hier.

Een setje rpg dice bestaat uit 7 dobbelstenen, een met 20 kanten, 12, 10, 8, 6 en 4 kanten. Dan zit er nog een 10 zijdige dobbelsteen bij, met tientallen om procenten te kunnen gooien. Als je in je dnd book bv 1 d20 ziet staat, staat dit voor “roll 1x een 20 kantige dice”. Dit geldt uiteraard ook voor de andere dobbelstenen. Zo zal je bijvoorbeeld voor het neerslaan van een Goblin eerst een d20 moeten gooien om te zien of je aanval succesvol is en vervolgens bijvoorbeeld een d8 om te bepalen hoeveel damage je de Goblin hebt aangedaan. Zo heeft elke dice zijn eigen unieke taak in het spel. Een goede of slechte gooi kan het verschil maken tussen de ondergang of de overwinning van jou party. Het zijn dan ook net juwelen waar je er nooit genoeg van kan hebben.

 Chessex, uitgever van dobbelstenen noemt een complete set een polydice set. Q-workshop gebruikt gewoon de naam dice set. Zoals al eerder benoemd, bestaat zo'n set uit een d20, d12, d10, d8, d6, d4 en nog een 10 zijdige dice. Deze laatste kan je overigens in combinatie met een d10 gebruiken om een d100 te creëren.

 Dungeons and Dragons is de bekendste roleplaying game waar je deze stenen voor nodig hebt, daarom noemen veel mensen het ook wel Dnd dice. Voor rpg’s als Pathfinder, Starfinder en Degenesis heb je ze ook nodig. Een goede set rpg dice is een essentiële basispilaar voor het spelen van deze spellen en is dan ook onmisbaar. Je dice bepalen de uitkomst van het spel, dus kies die van jou zorgvuldig uit.


De meeste spelers hebben het liefst hun eigen dobbelstenen, want als een ander ze aanraakt weet je nooit of het geluk wel in de stenen blijft zitten. Bovendien zijn er zo veel verschillende stijlen en kleuren dice waaruit je kunt kiezen dat er gegarandeerd een setje bij ziet die helemaal perfect is voor jou en jou karakter. Een set dobbelstenen die net zo uniek is als jou karakter kan je natuurlijk ook zelf realiseren door verschillende setjes of losse dice te combineren.

Om ze opbergen is een dice bag erg handig. Als je enthusiast wilt gooien maar niet iedere keer onder de tafel wilt kruipen omdat je dobbelstenen er onder liggen, dan kan je het best een dice tray gebruiken. Deze zijn plat op te bergen, dus makkelijk om mee te nemen. Als alternatief kun je ook een dice tower gebruiken, deze zorgt er ook voor dat je dobbelsteen veilig op tafel belandt.


Naar: