Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending NL vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk
Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Gratis verzending vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk

Schaakspel

Hier vind je de mooiste schaakstukken, schaakborden en schaaksets. Wij leveren je bestelling met zorg en garantie. Liever eerst de schaakspelen bekijken? Bezoek dan onze winkels.
Schaken bestaat al vele eeuwen en had jarenlang een iets stoffig imago. Dankzij Magnus Carlson, Sexiest Men Alive (Cosmopolitan) en de Netflix serie “the Queen's Gambit”, is schaken HOT geworden.

Schaakbord kopen

Bij het Spellenhuis hebben we een ruim aanbod aan Schaakborden in vele maten soorten en kleuren: van luxe ingelegde borden met of zonder notering tot borden voor beginnende schakers. Natuurlijk horen er bij een Schaakbord ook Schaakstukken en borden. We hebben ze in verschillende maten en voor iedere veldmaat is er een Schaakstuk maat.

Schaakstukken

Een schaakbord heeft 64 velden. De grote van het veld is de leidraad voor de grote van de stukken. 

 Veldmaat                                                  Maat Schaakstukken

40 mm                                               Maat 3 (Koningshoogte 76mm)

45 mm                                               Maat 4 (Koningshoogte 83mm)

50 mm                                               Maat 5 (Koningshoogte 89mm)

55 mm                                               Maat 6 (Koningshoogte 95mm)

De maat van het Schaakstuk is belangrijk. Het is ook fijn als de kleur van het bord en de stukken overeenkomen. Veel spelers geven de voorkeur aan zwaardere schaakstukken. Verzwaarde stukken liggen iets steviger en spelen lekkerder. Dubbel verzwaarde stukken zijn nog een stukje zwaarder.


Schaaksets

Een Schaakset is een compleet Schaakspel. Het bord kan worden dichtgeklapt en de stukken worden opgeborgen in het dichtgeklapte bord. Deze sets hebben we in vele maten, zowel Reis Schaaksets als Toernooi Maat Sets en alles ertussenin.

Schaakklok

Heb je het Schaak virus goed te pakken en zitten je tegenstanders te lang na te denken dan is een Schaakklok een must have. Deze klokken zijn zowel geschikt voor langere partijen als voor snelschaken. In het assortiment hebben we zowel analoge als digitale klokken.

Schaakbord winkel in Den Haag en Haarlem

Een schaakspel wil je het liefst in levende lijve bekijken. In onze winkels in Haarlem en Den Haag hebben we ruim assortiment aan schaakborden, schaaksets en schaakstukken hebben we klaar staan zodat je ze kunt bewonderen.