Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk
Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Gratis verzending vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk

Bordspellen

Wat is er leuker dan een bordspel spelen met vrienden of familie. Hier vind je de beste en leukste spelletjes!

 • Atiwa bordspel kopen

  Uwe Rosenberg

  Atiwa bordspel

 • Genomineerde spellen Nederlandse Spellenprijs

  De genomineerde spellen van,

  De Nederlandse Spellenprijs

 • gamecafe

  Spellen café

  In ons café kan je spelletjes spelen onder het genot van een hapje en een drankje.

Wat zijn de leukste bordspellen?


Dat is een vraag die we heel vaak krijgen in onze spellenwinkels in Haarlem en Den Haag. Om je te kunnen adviseren wat voor jouw de beste bordspellen zijn, stellen we je graag een paar vragen.

1. Wat vind jij nu de beste bordspellen?

Als je Kolonisten van Catan of Ticket to Ride je goed bevallen.
Koop dan een bordspel zoals Living ForestZoektocht naar El dorado of Heat. Eenvoudig uit te leggen, iedereen doet mee tot en eind en er zijn verschillende manieren om te winnen.

2. Zoek je bordspellen voor volwassenen?


Dan zijn spellen zoals WingspanPandemic of Azul aan te raden.


Zijn jullie bordspellen experts en spelen jullie wel vaker bordspellen van rond de twee uur?

Ark Nova is bekroond met Spel van het Jaar 2022 maar ook RootTerraforming Mars en Everdell zijn aanraders voor liefhebbers van een pittig bordspel.

3. Met hoeveel mensen wil je gaan spelen?

Als het gaat om 2 spelers spelen. PathworkSplendor Duel of Codenames Duet mogen eigenlijk in geen enkele spelletjeskast ontbreken.


Als er met wat meer mensen gespeeld gaat worden, dan mag 7 WonderDixitShit Happens en 30 Seconds zeker op het lijstje.

 

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer goede spellen.

Bekijk hier onze bordspellen top 10´s

Top 10 bordspellen

Top 10 voor 2 spelers

Top 10 partyspellen

Top 10 coöperatieve spellen


Gezelschapsspellen

Kaartspellen, coöperatieve spellen, Familie bordpellen en kinderspellen, onze hartjes gaan er sneller van kloppen. Ons doel is om het om het spel wat jij het leukst vindt, bij jullie op tafel te krijgen.

Kaartspellen

Veel mensen denken bij kaartspellen aan wat kleinere doosjes zoals KoehandelSplito of De Crew. De laatste jaren zijn er best veel grotere kaartspellen bijgekomen die we zelf met veel plezier spelen. Voorbeelden hiervan zijn DominionArkham Horror Card Game en Star Realms.


Accessoires

Heb je jouw spel gevonden en speel je het vaak? Dan is het verstandig om het netjes op te bergen met een Organizer. Voor veel verschillende bordspellen zijn er tegenwoordig Organizers te koop. Hoesjes voor de kaarten is ook een goede investering als je een kaartspel veel speelt. Met board game sleeves worden je kaarten beschermd tegen slijtage, vettigheid en nattigheid. De meeste bordspel uitgevers houden zich aan een paar standaard kaartmaten. Voor de meeste bord en kaartspellen zijn er beschermhoesjes beschikbaar in de juiste maten.

Populaire spellen

Wat zijn de populairste, leukste en beste spellen? Het Spellenhuis team heeft decennia speel ervaring, waarin duizenden spelletjes zijn gespeeld en beoordeeld. Kijk In de top 10’s wat de meeste populaire spellen zijn voor jullie groep.

 

Backgammon

Er zullen weinig huishoudens zijn waar geen Backgammon Spel te vinden is. Heeft u er toch een gevonden, doe daar dan onmiddellijk wat aan. Bij het Spellenhuis hebben we Backgammon koffers is alle maten, kleuren, uitvoeringen en prijsklassen.

 

Schaak

Van de grote klassieke spellen, Go, Shoghi, Mahjong is Schaken het spel wat het meest gespeeld wordt. Het gezegde “Wordt sexy, speel schaak” is dankzij Magnus Carlson (WK Schaak en Sexiest Men Alive volgens Cosmopolitan) en de Netflix serie “The Queen's Gambit” steeds meer waarheid geworden. Wij hebben een ruim assortiment aan schaakborden, schaakstukken en schaaksets.

 

Mahjong

Het eeuwenoude imago van het Mahjong is maar voor een deel de waarheid. Het is rond 1880 bedacht door twee broers uit de Chinese havenstad Ningbo. Helaas hebben we niet de originele uitgave uit 1880 in het assortiment en de Mahjong sets met ivoren stenen zijn ook uitverkocht. Toch hebben wij een uitgebreid keuze in Mahjong spellen.

 

Spellen te koop bij Spellenhuis

Bij ons vind je het grootste assortiment in bordspellen en kaartspellen van het land. Is er des desondanks toch een spel dat u niet kunnen vinden op onze website. Neem dan even contact met ons op, dan gaan wij kijken of we eraan kunnen komen.

Wil je ook zo’n advies? Bekijk de bordspel Top 10’s, kom langs in onze winkels in Haarlem of Den Haag of bel even 070-3644782. Mailen mag natuurlijk ook klantenservice@spellenhuis.nl.