Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Rollenspellen (Roleplaying Games)

Bij het Spellenhuis heb je alles wat je nodig hebt om een RPG te kunnen spelen. Denk aan DnD boeken, Pathfinder books, Tales From the Loop producten en natuurlijk dobbelstenen, heel veel dice.

 • Dungeons and Dragons kopen

  Dungeons & Dragons

 • Dungeon&Drahons-leren

  Dungeons and Dragons spelen?

  Doe mee aan onze Dungeons and Dragons avonturen

 • Dungeons and Dragons Dice

  Dobbelstenen voor Role Playing Games

  Dice

Rollenspellen zijn al zo oud als de mens zelf maar in 1974 werd Dungeons and Dragons uitgebracht. Dit was het begin van Role Playing Games als een heel nieuw genre in spelletjes. Iedere speler speelt een karakter en de Game Master leidt de groep door een wereld op zoek naar avontuur.

Dungeons & Dragons

DnD speelt zich af in een middeleeuwse fantasy wereld. De Dungeons Master is de spelleider en zij neemt de spelers mee in een verhaal. De spelers hebben een eigen character:  Fighter, Druïde, Ranger, Wizards enz. Gezamenlijk gaan de spelers de uitdagingen aan die de DM op hun pad werpt. Om met Dungeons and Dragons te beginnen is de starterset de op één na beste stap. De beste stap is meedoen aan een van de D&D avonden die we bij het Spellenhuis organiseren. Zie agenda.

Voor een meer uitgebreid beschrijving voor DnD bekijk ons blog.

Pathfinder

Pathfinder is een Role Playing Game de zich afspeelt in een Middeleeuwse fantasy setting. Paizo is de uitgever en zij vinden dat de regels van Dungeons and Dragons niet goed meer passen bij hetgeen dat een RPG moet zijn. Hun antwoord is Pathfinder,  een set regels die richtinggevend is in de bekende Lord the Rings achtige setting.

Root the RPG

Deze role playing game is gebaseerd op het bekende bordspel Root. In een liefelijke en bosrijke setting vinden de meest verschrikkelijke misdaden plaats. Hoe weten jullie, als uitschot van de maatschappij staande te houden.

Dit is een RPG voor ervaren spelers. Het motto van het spelsysteem is, alleen dobbelstenen gooien als het echt niet anders kan.


Vampire the Masquerade

De Tabletop Role Playing Game van Vampire heeft iets minder bekendheid dan de versie voor op de computer maar Tabletop is altijd leuker natuurlijk.

In een Ghotic Punk setting hebben de spelers de Characters van Vampires. Zoals ieder mens hebben ook vampieren hun (on)menselijke behoeften en hoe gaat de spelersgroep daar mee om. In de meeste RPG’s zijn de spelers sterke helden en kan je alles aan wat op je pad komt. In Vampire the Masquerade moet je als speler oppassen. Je bent namelijk geen superheld en daardoor trek je snel aan het kortste eind.  

Degenesis

De RPG Degenesis speelt zich af in een sciencefiction setting. De 26ste eeuw, een wereld na een meteorietinslag. De meteoor heeft niet alleen chaos en angst gebracht maar ook buitenaards leven. Probeer er met jullie groep er het beste van te maken.

Accessoires

Als DnD Spelers of DM kan je nooit genoeg dobbelstenen hebben. Bij het Spellenhuis hebben we heel groot assortiment in Dice. Zowel voor Dungeons and Dragons, Pathfinder, Vampire the Masquerade, Tales from the Loop en vele andere RPG’s

Om gevechten, dungeons, kamers, tempels enz. visueel duidelijk te maken aan je speler zijn Battlemats een aanrader. Hierop kun je met whiteboard markers tekenen en alles duidelijk uitleggen.

Wil je als Dungeons Master helemaal goed voor de dag komen, dan zijn miniaturen altijd handig. Ook de spelers kunnen met een mini goed aangeven wat ze precies gaan doen in bepaalde situaties