Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

De beste bordspellen van 2023

De jury van de Nederlands Spellenprijs heeft op 28 oktober de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2023 bekend gemaakt. 

Genomineerde spellen in de categorie Familiespellen waren

Niet voorradig
Wonder Woods

Uitverkocht

€ 24,95 
Splendor Duel NL/FR

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 26,95 
De Betoverde Torens

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 36,95 

Genomineerde bordspellen in de categorie Kennersspellen waren

Flamecraft NL
In Flamecraft ben je een vlammenbewaker die bedreven is in de kunst om met draken te praten. Ga op pad in het dorp, plaats draken in de shops, verzamel handelswaren en activeer betoveringen om de shops op te waarderen. In het spel zijn 6 draken met elk hun eigen ambacht: brood, vlees, ijzer, kristal, planten en toverdranken. Plaats de draken in de goeie shops, want alleen zo kun je handelswaren en een beloning ontvangen. Bouw reputatie op door te voldoen aan de gunsten van de draken en door een betovering te activeren. Ook de speciale draken die je aantrekt zullen aan het einde van het spel extra reputatie opleveren. De speler die aan het einde van het spel de meeste reputatie heeft opgebouwd, wint het spel. Inhoud doos:1 speelmat, 210 handelswarenfiches, 24 muntfiches, 34 winkelkaarten, 8 overzichtskaarten, 42 ambachtsdraakkaarten, 36 bijzondere draakkaarten, 36 betoveringskaarten, 6 houten draakfiguren, 6 houten hartfiches, 7 metgezellenkaarten, spelregels.

Uitverkocht

€ 49,95 
Nieuw
Wolven - Bordspel
De Wolven is een spel voor het opbouwen van een roedelstrategie voor 2-5 spelers. Het is overleving van de sterkste terwijl je concurreert om de grootste, meest dominante roedel te vormen door territorium te claimen, eenzame wolven aan te werven en prooi te jagen. Maar wees voorzichtig om niet te roekeloos uit te breiden naar terreinen waar je rivalen floreren – zij kunnen leden van je roedel lokken. Een slim mechanisme voor het selecteren van acties stuurt je keuzes aan. Elke actie vereist dat je terreintegels omdraait die overeenkomen met het terrein waar je je actie wilt uitvoeren. Deze dubbelzijdige tegels zorgen ervoor dat de acties die je in deze ronde onderneemt, bepalen op welke soorten terrein je in de volgende ronde kunt handelen. Terwijl je acties onderneemt om de controle van je roedel over elke regio uit te breiden, upgrade je ook de eigenschappen van je roedel, waardoor je agressievere acties kunt ondernemen naarmate het spel vordert. In drie tussenfases in het midden van het spel wordt de kracht in elke regio berekend. Aan het einde van het spel tellen spelers punten op op basis van VP-tokens verdiend in deze scorefases en het hoogste VP-nummer dat wordt onthuld in elk van de zes sporen op je spelersbord. De speler met de meeste VP wint!

Dit product wordt verwacht op 20 mei 2024

€ 54,95 
Heat Bordspel - NL
Heat: Pedal to the Metal is iets speciaals -- er staat een racegame op tafel met een echt gevoel van snelheid en doodsverachting. De ontwerpers bereiken dit zowel door erg goed mechanica van hand management waarmee de keuzes welke kaarten je speelt erg belangrijk is. Heat is misschien wel het beste race bordspel dat ooit ontworpen is en overtreft zowel recente hoogtepunten als klassieke race spellen. De setting hier is de Grand Prix van de jaren 60. Elke speler kiest in het geheim een set kaarten van zijn hand om elke ronde voor de beweging te spelen. Het aantal kaarten dat je speelt wordt beperkt door je huidige versnelling. Dus als je in de tweede versnelling zit, speel je twee kaarten, als derde speel je er drie, enzovoort. Tel de waarde van de kaarten bij elkaar op, en dat is het aantal vakjes waarmee je je autootje over de baan laat rijden. Wil je verder gaan? Schakel vervolgens naar een hogere versnelling zodat je meer kaarten kunt spelen en over de weg kunt verscheuren. De bochten kan je niet op volle snelheid nemen. Ze dwingen je om je snelheid te verlagen en terug te schakelen. Elke bocht heeft een nummer dat de maximale snelheid is die je zonder straf mag overschrijden, waarbij snelheid het totale aantal velden is dat je die beurt verplaatst. Kan jij met je auto de bochten nemen zonder al te veel te remmen? Lukt je dat niet, dan wordt het warm. Hitte komt je deck binnen wanneer je door bochten blaast of wanneer je je motor veel toeren maakt na een beweging. Deze kaarten zijn functioneel dood, kunnen niet worden gebruikt of worden zelfs weggegooid zodra ze in je hand komen. In plaats daarvan moet je vertragen om de motor af te laten koelen om je deck op te schonen.

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 59,95 

Genomineerde bordspellen in de categorie Expertspellen waren

17.88 %
Bitoku - NL
In Bitoku, the players take on the roles of Bitoku spirits of the forest in their pathtowards transcendence, with the goal of elevating themselves and becoming the nextgreat spirit of the forest. To do so, they will have the help of the yōkai, the kodamas and the dierent pilgrims that accompany them on their path. is is a hand-management, engine-building game with multiple paths to victory.

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 59,95  Was: € 73,00  (17.88% korting)
Marrakesh NL Essential Edition
Concurreer met andere invloedrijke families in de stad om de meest eervolle titels te behalen door vakkundig gebruik te maken van assistenten en middelen die tot je beschikking staan. De speler die hierin het beste slaagt, wordt de nieuwe "Obermufti" van Marrakesh. Marrakesh wordt gespeeld over drie rondes, waarbij elke ronde uit vier beurten bestaat. Bij elke beurt kiezen spelers gelijktijdig en in het geheim drie gekleurde cilinders van achter hun scherm. Vervolgens plaatsen ze in volgorde van beurt bijpassende gekleurde assistenten op hun spelersbord (dit zijn de acties die ze later zullen uitvoeren), waarna alle cilinders in de kubustoren worden geplaatst. De kubustoren maakt willekeurig welke cilinders deze ronde beschikbaar zijn, waarbij sommige vast komen te zitten en sommige uit eerdere rondes naar buiten komen. Spelers kiezen in beurtvolgorde een kleur en nemen 1-2 van de cilinders die door de toren zijn gegaan (of degene die in een vorige ronde vastzaten maar nu tevoorschijn zijn gekomen) en plaatsen ze op hun spelersbord. Deze cilinders verbeteren toekomstige acties die in toekomstige rondes in dezelfde kleur worden uitgevoerd. Vervolgens activeren de spelers in beurtvolgorde de regio's waar ze een assistent hebben geplaatst. Met acties kunnen spelers rijkdom verwerven, die kan worden ingewisseld voor invloed in de stad. Het uitvoeren van verschillende acties levert ook bonussen op en verbetert acties nog meer naarmate het spel vordert. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten scoort, wint. Inhoud van het spel 1 speelbord 1 dobbeltoren 4 spelersborden 4 voorraadborden 312 Keshi's (92 houten en 220 kartonnen) 26 houten pionnen 1 fonteinfiche 4 houten scorestenen 32 stadspoorten 120 hulpbronnen 4 puntenfiches 72 perkamentrollen 25 luxegoederen 6 dubbelzijdige wisselkantoren 6 toeschouwer-schijven 12 bevoorradingsfiches 9 dubbelzijdige rivierfiches 1 seizoensteller 1 rondeteller 30 oases 12 woestijnsteden 4 afdekfiches 4 woestijnborden 20 trapfiches 1 stoffen buidel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 89,95 
Sleeping Gods NL - Bordspel
`De sterren aan de hemel maken navigeren lastig` zei de stuurvrouw tegen kapitein Sofi Odessa. De patronen zijn vreemd als of van een andere wereld. Plotseling wordt de lucht donker. `Ja dat klopt, dit is de zwervende zee, de goden hebben ons hier naar toe gebracht`zegt Sofi. In Sleeping Gods worden jij en maximaal 3 vrienden Kapitein Sofi Odessa en haar bemanning, verdwaald in een vreemde wereld in 1929 op jullie stoomschip, de Manticore. Je moet samenwerken om te overleven, exotische eilanden verkennen, nieuwe mensen ontmoeten, de totems van de goden zoeken, zodat je naar huis kunt terugkeren. Sleeping Gods is een campagne spel. Elke sessie kan zo lang duren als je wilt. Wanneer je toe bent aan een pauze, noteer je je voortgang op het logboek. Dan kunnen jullie de volgende keer het spel vanaf hetzelfde punt hervatten.  Je kunt een avontuur alleen of met andere spelen. Het is gemakkelijk om spelers naar believen in en uit te wisselen. Je doel is om minstens veertien totems te vinden die over de hele wereld verborgen zijn. Net als het lezen van een boek, voltooi je een reis een of twee uur per keer, terwijl je onderweg nieuwe landen, verhalen en uitdagingen ontdekt. Sleeping Gods is een echte storytelling game. Op elke pagina van het reisboek wordt een klein deel van de wereld en de avonturen die hier te beleven beschreven. Soms is het verstandig om een avontuur links te laten liggen maar vaak is het zo interessant dat je wel op het aanbod moet in gaan.  Sleeping Gods is een avonturen spel. Elke nieuwe locatie bevat wilde avonturen, verborgen schatten en levendige personages. Je keuzes zijn van invloed op de personages en de plot van het spel en kunnen je kansen om thuis te komen helpen of belemmeren! Welkom in een grote wereld. Je reis begint nu.

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 89,95 

Voor het Spellenhuis zit Patrick ten Hoorn in de  jury van de Nederlands Spellenprijs.

Met trots kan hij deze bordspellen aanraden.  In de 3 verschillende categorieën zijn spellen genomineerd die absoluut kwalitatief tot de top behoren.

Lees hier meer over alle genomineerde spellen