Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Sleeves standard maat Waarom spelen met sleeves?
Om je kaarten te beschermen! 

Wil je ze echt in topconditie houden, double sleeve je kaarten dan. Je stopt dan eerst de kaart ondersteboven in een Pro Fit sleeve, zodat de opening van de sleeve aan de onderkant zit. Vervolgens stop je de kaart in een normale sleeve, deze keer met de opening aan de bovenkant. Zo kan je met een veilig gevoel spelen.
 
 Welke kaartspellen passen er in de standaard maat sleeves? 
Kaarten met maat 63x88 mm passen in standaard maat hoesjes. 
Dit zijn de meeste kaarten, maar hier een overzicht van de meest bekende: 


 Pas op! Voor Yu-Gi-Oh kaarten heb je small sleeves nodig. Plaatjes op mijn hoesjes? Als je thuis aan de keukentafel speelt maakt het niet veel uit. Doe je mee aan georganiseerde toernooien, dan worden effen sleeves op prijs gesteld. Bij een deck met plaatjes op de achterkanten valt een markering minder snel op.
Welke merken sleeves zijn er zo al?

 

Bij het Spellenhuis werken we met 3 verschillende fabrikanten: 


  Dragon Shields worden gemaakt in Denemarken en hebben de beste kwaliteit (“As though as scales!” is hun slogan). Wil je nog een setje in een bepaalde kleur, dan kun je er zeker van zijn dat Dragon Shield deze heeft. De Classic sleeves hebben een gladde achterkant. De Matte variant heeft een ruwe achterkant, veel spelers vinden dit beter schudden. 

  Gamegenic werkt vanuit Duitsland en heeft een 

prima kwaliteit sleeve. Alle hoesjes hebben een ruwe achterkant. Deze fabrikant is vooral beroemd om zijn deckboxen en mappen van hoge kwaliteit. Ze werken met kleurenseries, dus je hebt in dezelfde kleuren sleeves, deckboxen en mappen. Deze producten zijn redelijk duurzaam. 

  Ultra Pro is een fabrikant van hoesjes uit de Verenigde Staten, al vindt veel productie in China plaats. De duurzaamheid is nog wel eens een probleem. De sleeves zijn van goede kwaliteit, maar winnen het niet van de eerder genoemde fabrikanten. 


 -TCG Accessoires 

 -Deckboxen 

 -Playmatten

 -Small size sleeves