Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Bordspellen Top 10

Heat Bordspel - NL

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 59,95 

1. Heat bordspel

Met ronkende motoren staan de spelers aan de start van een F1 race in de jaren 50. Hoe snel ga je vertrekken? Zet je de versnelling in zijn 3, dan mag je 3 snelheids kaarten spelen. Dan heb je een grote kans om gelijk aan kop te liggen maar je krijgt wel hittekaarten in je deck en dat wil je niet. Misschien kan je ook in zijn twee vertrekken en gebruikmaken van de slipstream van de andere spelers.

Een fantastisch bordspel waarbij je de G krachten voelt aan de keukentafel

In het basisspel van Heat zitten 4 verschillende circuits, upgrade mogelijkheden voor de racewagens en campagnemodus.

 

2. Ticket to Ride EU

In Ticket to Ride zijn de spelers treinmaatschappijen die de grote steden van europa moeten verbinden met spoorlijnen. Dit bordspel speelt zich af aan het begin van de 19de eeuw en dat is goed te zien  aan het fraaie artwork.

In je beurt kan je kiezen tussen 2 kaartjes pakken of kaarten uitspelen. Speel je 3 gele kaarten dan kan je Amsterdam met Essen verbinden. Je zet dan jouw treinwagons op het speelbord, op het juiste traject.

Ticket to Ride is een geweldig familiespel. Eenvoudig te leren, niet heel gemeen en heel goed voor je topografie.

 

Ticket to Ride Europa - NL basisspel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 47,95 

3. De Betoverde Torens

Op de Tovenaarsschool is de spanning vandaag om te snijden. Het is de dag van de eind examens.

Welke speler weet als eerst zijn tovenaars leerlingen in de Raven Toren te krijgen? Tovenaars en torens razen over het parcours. Soms zit een van je leerlingen gevangen en moet je haar bevrijden. Maar onder welke torens zat ze nu ook alweer.

De Betoverde Torens is een geweldig spel voor de hele familie Bovendien ook nog het spel van het jaar 2023.


De Betoverde Torens
Rond de Betoverde Torens is de spanning te snijden. De examens van de HBO der toverkunsten staan op het punt van beginnen. In dit bordspel heeft iedere speler een klasje studenten. De klas die als eerst de flessen met toverdrank gevuld krijgt en vervolgens met alle leerlingen de Ravens Toren bereikt zijn automatisch geslaagd en kunnen aan het werk als gediplomeerd tovenaar. Het speelbord is een grote cirkel met daar op 9 kleine torens en een grote (de Rovens Toren). Boven op de kleine torens staan de tovenaars in spe.  Iedere speler heeft 3 kaarten in zijn hand (de toverspreuken). Als je een kaart uitspeelt kan je een leerling laten lopen of een toren laten lopen.  Het is goed mogelijk dat een beweging eindigt boven op een andere toren, niet alleen voor de studenten maar ook voor de torens. Er ontstaan dus stapels van torens. Zet je een toren bovenop een toren waar ook een tovenaar staat, dan mag je een van jouw flessen vullen met toverdrank. De toverdrank kan je helpen om de tovenaars in de Rovens Toren te krijgen of om ze te bevrijden als ze opgesloten zitten in een stapel torens. Dit familiespel is geschikt voor de hele familie. Eenvoudige regels snel op te zetten, snel te spelen en met heel veel uitdaging.  De Betoverde Torens is gemaakt door het bekende duo Kiesling en Kramer. Je zou ze kunnen kennen van oa Azul, Take 5, El Grande of een van vele andere top spellen die van hun hand komen. 

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 36,95 

4. De zoektocht naar El Dorado

Je hebt twee avonturiers, en met jouw rakkers probeer je om als eerste El Dorado (de stad van goud) te bereiken.

Voordat we kunnen beginnen wordt eerst het parcours neergelegd. Dit zijn grote dubbelzijdige tegels. Iedere keer dat je speelt kan je een andere route maken.

Naast twee avonturiers hebben de spelers ook nog tien kaarten. In een beurt trek je er 5, met je groene kaarten kan je stappen door de jungle zetten, een blauwe kaart brengt je over de rivier en met de geldkaarten kan je betere kaarten uit de voorraad kopen en toevoegen aan je stapel. Je avonturiers gaan steeds sneller en sneller het bord over waardoor je echt een race gevoel krijgt.

 

De Zoektocht naar El Dorado
De race naar El Dorado is begonnen, en voor je ligt een parcours van onbegaanbaar oerwoud, kolkende rivieren en onbekende stammen. Iedere speler krijgt een deck (stapel) kaarten die zijn expeditie voorstelt. Speel de juiste kaarten en baan jezelf een weg door de jungle. Houd ook de winkel goed in de gaten om op tijd de juiste kaarten te kopen om jouw beste expeditie op poten te zetten en als eerste de eindstreep te behalen. Waarom wil je dit spelen? -Een ijzersterke en gebalanceerde deckbuilder -Een toegankelijk racespel van de bekende spellenontwerper Reiner Knizia -Verschillende moeilijkheidsgraden maken het voor iedereen toegankelijk   Review door een Gameguru

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 34,95 

5. Splendor Duel

2 spelers gaan de strijd aan om de meest prestigieuze juwelier van Venetië te worden. Natuurlijk is ambacht belangrijk maar je moet ook aan de juiste edelstenen en parels zien te komen. 

In je beurt mag je een rij van 3 edelstenen/parels pakken of een juweel kaart kopen. De juwelenkaart moet betaald worden met edelstenen.  Vaak krijg je punten voor een kaart maar altijd krijg je korting op je volgende aankoop in die kleur.Gaan de weg het spel kan je steeds duurder juwelen maken.

Splendor Duel is een geweldig spel voor twee spelers. Wat het onder andere zo goed maakt is de  drie verschillende manieren van winnen. Je moet je tegenstander erg goed in de gaten houden en af en toe dwarszitten. Zeker niet te veel want anders gaat dit ten koste van je eigen kansen.

Splendor Duel NL/FR
Splendor Duel is de 2 speler variant van het bekende basis spel.   Ook in deze twee persoons versie gaat het om edelstenen. De mooiste diamanten en robijnen krijg je met behulp van gunsten van de koning. Parels leveren extra punten op en bonus acties op.   Ontdek de nieuw tactieken en strategieën die er in dit bordspel mogelijk zijn. Verkrijg kaarten met die je grote voordelen kunnen bieden eerder dan de andere speler. Ga de strijd aan om de parel handel.   Marc Andre is de auteur van dit spel net zoals hij dat was van de originele Spelendor maar hij heeft het niet alleen gedaan. Bruno Cathala is erbij gevraagd, vanwege zijn geweldige werk met 7 Wonders Duel, waarbij ook het originele spel is omgezet naar een twee speler editie. Van deze twee groot heden mag je grote verwachtingen hebben, Splendor Duel zal zeker niet teleurstellen. 

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 26,95 

6. Cascadia

In het noordelijk deel van de Rocky Mountains ligt het Cascadia gebied. Dat weten jullie als natuurliefhebbers al lang,

In de bordspel maak je een trektocht waarbij je zo veel mogelijk indrukwekkend natuurschoon probeer te zien. In je beurt pak je een landschapstegel en een dier. Bij het plaatsen moet je goed rekening houden met de opdrachten. Een beer aan de rand van het bos zien is leuk. Nog specialer is op een zalm vissende de beer in een rivier tespotten. 

Scoor jij de meeste punten met dit soort spectaculaire ontdekkingen, dan ben jij de Freek Vonk van de avond.

Cascadia NL - Bordspel
Cascadia is een bordspel wat zich afspeelt in het Cascadia berggebied. In het noordoosten van Noord Amerika.   Als natuurliefhebber struin je het immense gebied af,  op zoek naar de verschillende diersoorten.   Iedere speler maakt zijn eigen tocht en mag in zijn beurt een tegel van uit het midden van de tafel pakken en aansluiten bij zijn eigen gebied. Aan het eind van het spel krijg je punten voor je aan een gesloten berg gebieden, watergebieden, vlaktes en bossen. Ben jij de speler met het grootste gebied van dat soort, krijg je bovendien nog een leuke bonus.  Niet alleen de tegels zijn belangrijk maar ook het wild. Voordat we beginnen worden er eerst de opdrachten kaarten open gelegd, 1 kaart voor ieder van de 5 verschillende dieren. Hier staat op hoe je punten kan scoren met deze diersoort. Bijvoorbeeld voor iedere zalm waar een beer aangrenst krijg je een punt. Wanneer je in je beurt een tegel pakt moet je ook gelijk een dieren fiche pakken en deze op een van je tegels leggen, mits er plek voor is. Behalve de verschillende gebieden staan er ook  beesten op iedere tegel afgebeeld. Je net gepakte beren fiche mag je alleen maar op een tegel leggen met een beer. Kan dat niet, dan moet je de beer weer inleveren. Cascadia is een goed toegankelijk spel wat iedereen snel door zal hebben. Hij is ook verschillende moeilijkheids niveaus te spelen. Snel zal je merken dat er best veel zaken zijn waar je op moet letten. Hoe je de tegels neer legt om de meeste punten uit de leefgebieden te halen en hoe je de verschillende diersoorten moet en kan plaatsen. Kortom weinig ingewikkelde regels maar redelijk wat om in de gaten te houden in het Cascadia bordspel. Doen er kinderen mee dan zou ik zeker adviseren om op het familie niveau te beginnen. Bevalt Cascadia jullie goed. Dan zijn Wingspan en Parks ook echte aanraders. Inhoud van dit spel:test100 houten dierfiches85 leefgebiedtegels25 natuurfiches20 dierkaarten1 familie variant dierkaart5 start leefgebiedtegels1 scoreblok1 stoffen zakspelregelboekje

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 54,95 

7. Wingspan

Als natuurbeheerder probeer je de meest bijzondere vogels naar jouw natuurgebied  te krijgen.

De spelers hebben een natuurterrein bord voorliggen met 3 delen. Bos, water en weidegebieden. Zo heb je plek voor allerlei verschillende vogel soorten Ook geven de gebieden opbrengsten zoals vogelkaarten, voedsel en eieren. Als je een gebied af laat gaan krijg je vaak ook nog een leuke bonus van de vogels die al aanwezig zijn. 

Een zeearend is een vogel die veel punten oplevert maar daar zal je ook veel voedsel voor moeten betalen.  Je kan er ook voor kiezen om het iets anders aantepakken. Eieren zijn ook punten waard een kunnen je ook de overwinning bezorgen.

Wingspan is een spel met veel tactiek. Iets minder geschikt als familie spel maar is iedereen 10 jaar of iets ouder, dan kan het genieten beginnen.

 

Wingspan NL bordspel
Spelers kruipen in de rol van ornithologen en proberen de beste leefomstandigheden in het opvangcentrum te creëren voor onze gevederde vrienden. De leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Elke vogel is uniek en breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Zorg dat je de beste combinatie van vogels vormt om aan het eind van het spel de meeste punten te scoren. Het spel bevat maar liefst 170 unieke vogelkaarten, die in combinatie met de verschillende bonuskaarten en de interactie met de andere spelers voor oneindige variatie zorgen! - Bevat 170 unieke vogelkaarten en 75 ei-miniaturen- Met een “echt” vogelhuisje als dobbeltoren- Ook solitair te spelen   Review door een Gameguru

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 56,95 

8. Patchwork

Met tetris achtig stukje probeer je, jouw bord zo goed mogelijk vol te leggen.

In Patchwork betaal je moet knopen voor deze stukjes maar je moet ook met tijd betalen. De tijd wordt op een algemeen bord bijgehouden. De speler die het meeste tijd overheeft is aan de beurt. Het zou best kunnen dat een speler twee keer achter elkaar aan de beurt is, dit levert je een tactisch voordeel op. 

Dat eenvoud zo mooi kan zijn.  Patchwork is een top spel voor twee spelers. In 3 minuten uitleggen en te speler in 20 minuten. Heerlijk bordspelletje.

 

Patchwork
puzzelen. Patchwork is een spel voor 2 personen waarin je de andere speler te slim af probeert te zijn om de goeie speel stukken te pakken te krijgen.Alle stukken komen in een cirkel op tafel te liggen, naast een van de stukken staat een pion en in jouw buurt mag je een van de eerste drie stukken naast de pion kopen.De stukken moet je betalen in geld (knopen) maar ook in tijd. De tijd word bij gehouden op een algemeen bordje. De speler die achteraan staat op het tijdbord is aan de beurt. Het kan zijn dat je hier door verschillende keren achter elkaar een stuk mag kiezen. Dat is een goed begin naar de overwinning. De knoppen op je speelstuken zijn je punten, als de de lege plekken op je eigen bord er van afhaald is dat je eindscore. Review door een Gameguru

Niet in voorraad, levertijd 10-14 dagen

€ 21,95 

9. Paleo

Het leven is zwaar  in Paleo. Gezamenlijk proberen de spelers welvaart voor jullie prehistorische stam te ontwikkelen.

Ieder speler heeft zijn eigen familie en die hebben honger. Er moet gejaagd en verzameld worden. Dat is niet zonder risico. In de boze buitenwereld zijn er tal van gevaren. Als het een beetje mee zit, dan kan er misschien wel tijd besteed worden aan ontdekkingen, zoals vuur, pijlpunten of speren. Als dat lukt is het makkelijker om voldoende eten de stam binnen te brengen. Wellicht is er een volgende generatie aanstaande.

Als de families van de stam groeien, dan is een echt serieuze jachtpartij een mogelijkheid. Jullie gaan met zijn allen, goed bewapend, achter een mammoet aan. Als het lukt is het een groot feest in het dorp.

aleo is een echt coöperatief bordspel waar het uiteindelijke doel is om voor bij het overleven te geraken en een echte cultuur te ontwikkelen.

Paleo - Bordspel
In het stenen tijdperk is het eten of gegeten worden. In het coöperatieve spel Paleo proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer. Zullen jullie slagen? In Paleo speelt elke speler met een groep mensen uit de stam. Daartoe behoren onder andere stoere vrouwelijke krijgers, handige uitvindsters en waakzame verkenners. De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt tot telkens nieuwe avonturen. Die kunnen de spelers alleen overleven door goed samen te werken. Elke speler krijgt een eigen stapel kaarten, die zowel de te verkennen omgeving als de daarvoor beschikbare tijd voorstellen. In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken? Review door een Gameguru

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 42,95 

10. 7 Wonders Duel

Twee spelers ontwikkelen beschavingen die de wereld wonderen tot stand brengen in dit top spel.

Het spel verloopt over drie ronden. Iedere ronde komen er kaarten op tafel te liggen en om beurten pakken de spelers er een.  Vaak moet er ook voor betaald worden. Heb je een bos kaart voor je liggen en pak je een kaart waar hout voor nodig is, dan kan je dat uit je eigen .bos halen. Heb je geen bos, dan kan je het misschien van je tegenstander kopen.

In de eerste ronde gaan de kaarten vooral over veel goederen (hout, steen, glas enz). In de latere rondes kan je daar belangrijke gebouwen mee. Paleizen, tempels en monumenten leveren punten op. Barakken zijn voor de strijdkrachten. Gaande weg het spel kunnen ook de wonderen gebouwd worden en die leveren je altijd een groot voordeel op.

In 7 Wonders gaat het hard tegen hard. Je kan op drie verschillende manieren winnen en elkaar ontzettend dwarszitten.  Bij tijd en  wijlen zal de afgunst van de muren afdruipen.

Wat zit dit spel goed in elkaar zeg, Dat ik dan af en toe op de dank moet slapen neem ik graag op de koop toe.

7 wonders duel NL
7 Wonders Duel is een van mijn persoonlijke favorieten als aan het komt op 2 spelers spellen. Het is de 2 persoonsversie van het grote 7 Wonders. Het gezegde dat het origineel altijd beter is gaat wat mij betreft niet op.   7 Wonders Duel verloopt over 3 ronden. Ieder ronde heeft zijn eigen set kaarten en die worden in een bepaald patroon op tafel gelegd, het patroon maakt dat niet iedere kaart direct beschikbaar is. Om beurten pakken de spelers een kaart die je toevoegt aan je eigen koninkrijk. Als je een kaart weg pakt, zorgt dat er vaak voor dat er meer kaarten beschikbaar komen voor je tegenstander om uit te kiezen.. In de eerste ronde gaat het vooral om veel goederen kaarten (hout, steen, glas enz). In de latere rondes heb je die goederen nodig om de belangrijke gebouwen te kunnen bouwen (zoals één van de 7 Wereldwonderen). De speciale gebouwen leveren aan het eind van het spel veel punten op. Meestal wint degene met de meeste punten maar niet altijd. Als je tegenstander veel leger kaartjes pakt, kan het zomaar gebeuren dat je verliest omdat zijn legers ineens in je hoofdstad staan. 7 Wonders Duel is een medium zwaar spel maar wel een met het mes tussen de tanden. Met de juiste tactiek en een beetje mazzel, maakt je de tegenstander helemaal kapot. De speelduur is ongeveer 25 minuten, dus genoeg tijd voor een revange. Als je die ook wint is de kans groot dat je s'avonds op de bank slaapt, heb ik gemerkt... Er zijn twee uitbreidingen beschikbaar Agora en Pantheon, beide aanraders. Als dit type spel je bevalt kan ik je Watergate ook aanraden. Watergate is net zo gemeen en goed maar een totaal ander speelconcept! Review door een Gameguru

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 27,95