Ben je gek op chaos en stress, dan is Magic Maze wat voor jou. Alle spelers werken samen om de rakkers uit het labyrint te krijgen voordat de zandloper afloopt, want dan hebben jullie verloren.
In dit spel zijn er geen beurten en mag er niks gezegd worden. Iedere speler heeft een beweging en op ieder moment mag je een rakker een beweging laten maken. Moet hij de bocht om, dan heb je de hulp van een andere speler nodig. Deze speler moet dat wel zelf zien, want je mag niks zeggen.
Wel mag je een grote rode pion voor de speler neer zetten als teken dat er opgelet moet worden. Al heel snel spuit de frustratie uit al je poriën en wordt de rode pion door de kamer gesmeten.
Ontzettend leuk, zeker met kinderen en erg origineel.
Dit is een spel dat mensen met een slechte smaak uitstekend zal bevallen, en is absoluut geen aanrader voor de fans van Tom Cruise.
Een zwart kaartje met een weinig plezante omschrijving erop, komt open op tafel te liggen. De spelers leggen daar een wit kaartje naast (bv Tom Cruise). De speler die de vorige ronde heeft gewonnen moet nu bepalen wat hij de leukste witte gespeelde kaart vind, bij de opengelegde zwarte kaart. Die speler is de winnaar van deze ronde en krijgt de zwarte kaart.
De grappen zijn meestal gewelddadig, seksistisch, discriminerend of een combinatie van deze drie. Dit is een hilarisch spel voor mensen met een dikke huid, want iedereen komt ongetwijfeld aan de beurt. Zorg er wel voor dat iedereen in aan tafel 16+ is.
We zijn met zijn allen een groepje dorpelingen in het dorpje Wakkerdam en hebben allemaal een eigen rol die op een kaartje staat. De burgemeester, de jager, het glurende meisje, de Weerwolven en nog heel veel meer.
Wanneer ‘s nachts iedereen ligt te slapen, worden de Weerwolven wakker en eten iemand op. Als iedereen in de ochtend opstaat komen ze er achter dat er deze nacht weer iemand is verdwenen. Wie van de inwoners zijn de wolven? Hier wordt op gestemd. Deze persoon gaat op de brandstapel.
Heeft een Weerwolf de laatste dorpeling opgegeten dan hebben de wolven gewonnen.
Dit is een enorm populair spel omdat het heel makkelijk te spelen is en met heel veel mensen. Daarnaast is de spanning en het discussiëren over de brandstapel erg leuk. Wat ik zelf wel een nadeel vind is de speler eliminatie. Als je er uit ligt, kan het best even duren voordat het volgende potje begint.
Een zak vol goede en slechte dingen staat op tafel. Als je aan de beurt bent haal je uit de zak driehoek (slecht ding) of een rechthoek (een goed ding), op zo'n manier dat de andere spelers niet zien wat je in je hand hebt.
Met de klok mee bied je met een dichte hand dit goed of slechte aan de andere spelers aan. Wil niemand het hebben, dan moet je het zelf houden. Als een speler 10 slechte dingen heeft ligt degene er uit.
De speler die als laatste overblijft is de ultieme goedheid, een heilig verklaring is slechts een kwestie van tijd.
Veel eenvoudiger kan een spel niet zijn. Hilariteit gegarandeerd net zo als ergernis.
In Saboteur zijn de spelers een groep dwergen die op zoek zijn naar goud, dat onder de grond ligt.
3 kaartjes worden dicht op tafel gelegd op precies 8 kaartjes afstand van de startkaart. Een van deze 3 kaarten is de goud kaart. De dwerg die als eerste het goud heeft gevonden is de winnaar. Als het goud niet op tijd wordt gevonden dan wint de Saboteur. Welk van de dwergen de verrader is weet alleen diegene.
In een beurt mag je een kaartje trekken en een mijnschacht kaart neerleggen, snel ontstaat er een heel gangenstelsel op tafel. Sommige kaarten laten je ook speciale dingen doen, bv de identiteit van een speler bekijken.
Saboteur is erg leuk om te spelen met een wat grotere groep. De regels zijn eenvoudig, dus jong en oud kunnen gezellig mee doen.