Gratis verzending vanaf € 50.-
Bezoek onze 2 winkels
30 dagen bedenktijd
Beoordeeld met een 9.4 / 10

Yu-Gi-Oh

 • Battle of Chaos

 • Spellenhuis Haarlem

  Yu-Gi-Oh Toernooien

  Speel mee met onze middagen voor Yu-Gi-Oh!

  Reserveer nu
 • Hidden Arsenal

Nieuw binnengekomen

 • Booster boxen

 • Tins

 • Special Boxen

 • Decks

Yu-Gi-Oh

Yu-Gi-Oh trading cards en kaarten

Spellenhuis is de plek om je Yu-Gi-Oh trading cards te kopen en te gebruiken. Wij organiseren namelijk ook speciale Yu-Gi-Oh Duelist League speelmiddagen. Spellenhuis is al ruim 12 jaar specialist in diverse spellen, waaronder ook card games, zoals Yu-Gi-Oh, Pokemon en Magic the Gathering. Behalve de diverse ruilkaarten, kun je ook bij ons terecht voor opbergmappen en andere accessoires. Al deze producten kun je bestellen via de website, of kom eens langs in een van onze winkels in Haarlem of Den Haag.

Hoe speel je Yu-gi-oh?

Yu-gi-oh is een trading card game (tcg) van Konami. Het wordt over de hele wereld gespeeld: Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika en Australië. Om het spel te spelen heb je een deck nodig. In de basis bestaat een deck uit minimaal 41 en maximaal 60 kaarten.
Yu-gi-oh speel je 1 tegen 1. Beide spelers beginnen met 8.000 levenspunten. Je wint het spel als je tegenstander geen levenspunten meer heeft, je tegenstander geen kaarten meer in zijn deck heeft of als je een win-conditie hebt, bijvoorbeeld ‘Exodia the Forbidden One’.
De levenspunten van je tegenstander kun je verminderen door monsters in te zetten. In elke beurt kun je monsters inzetten. Op de monsterkaarten staan het aantal ‘attack points’ en ‘defense points’. Wanneer een aanvallend monster een aanvallend monster van de tegenstander aanvalt, wint degene met de meeste punten. Het verschil in punten wordt afgetrokken van de levenspunten van de verliezer.
Wanneer een aanvallend monster een verdedigend monster aanvalt, wint weer degene met de meeste punten. Maar er wordt nu bij het verdedigende monster gekeken naar de ‘defense points’ en bij het aanvallende monster naar de ‘attack points’. Het verschil in punten wordt in dit geval niet afgetrokken van de levenspunten van de verliezer, want het monster had een verdedigende functie. Wanneer het verdedigende monster wint, mogen beide kaarten op tafel blijven en wordt het verschil in punten afgetrokken van de levenspunten van de aanvallende partij.
Heeft je tegenstander geen monsters op tafel liggen? Dan worden de ‘attack points’ direct van zijn levenspunten afgetrokken.
Naast monsterkaarten zijn er ook nog ‘spellcards’ en ‘trapcards’ die je monsters kunnen helpen.

Onze vestigingen

Spellenhuis Den Haag

Torenstraat 142
2513 BW Den Haag

Tel: 070 3644782
Email: [email protected]

Reserveer een plek

Spellenhuis Haarlem

Kruisweg 60
2011 LE Haarlem

Tel: 023 5313188
Email: [email protected]

Reserveer een plek