Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Chai bordspel


Het Chai bordspel gaat over theehuizen. Iedere speler heeft een eigen theehuis en je probeert je klanten te verwennen met de heerlijkste en meest exothise thee varianten. Chai is een snel te spelen spel, geschikt voor 1-5 spelers en vanaf een jaar of 8. 

Het begint al gelijk goed, voor dat je de deuren van je theehuis open doet, staat er al aan klant te wachten en doet gelijk een bestelling. Je moet nog wel even snel alle juiste ingrediënten bij elkaar zien te krijgen. Je hebt de verschillende theesoorten en de zoetigheden. De juiste thee smaken kunnen gekocht worden op de markt en als het een beetje mee zit kan je zelfs een leuke korting krijgen. De zoetigheid, als suiker, honing of vanille suiker, kan je krijgen bij de winkel. Als je aan de beurt bent, kan je of naar de markt of naar de winkel of een nieuwe klant helpen je mag maar een van deze 3 opties kiezen. Vaak leveren de acties ook nog een extra voordeeltje op.Tot slot kan je een wachtende klant zijn bestelling geven maar doen moet je wel de juiste ingrediënten hebben verzameld. Een tevreden klant levert je punten op. Er zijn klanten met kleine bestellingen waar je minder ingrediënten voor nodig hebt, hiervoor krijg je minder punten maar is wel sneller klaar dan een klant met een grote bestelling.

Het Chai bordspel wordt gespeeld over 5 ronden. Een ronde is afgelopen als net zo veel klanten zijn bedient als er spelers zijn. Je hebt dus redelijk wat invloed hoe snel een ronde gaat, zeker als je meerdere kleine bestelling volbrengt in een ronde.

De box cover is niet heel bijzonder. Dit is jammer en doet wat af aan de algehele look en feel van het spel,  de uitvoering is uitstekend. Alle kaarten hebben uniek artwork, sommige met kleine grapje (zoals Jean Luc Picard van Star Trek die graag een kop thee wil). Fraaije plastic theekopjes (waarschijnlijk niet geschikt voor warme dranken) en nette thee smaken fishes.

Chai is niet het eerste spel waar het om het verzamelen van sets gaat. Hoe in dit spel het mechanisme is uitgevoerd maak hem volstrekt anders. Een lage instap maakt hem geschikt voor de minder ervaren speler. Met redelijk diepgang blijft hij ook interessant voor de veel-speler. Een goede solo modus, veel interactie bij meer spelers en een meer dan uitstekende uitvoering. Het the(e)ma is helemaal van deze tijd. Ondanks dat ik zelf van de zwarte koffie ben en in een wilde bui hooguit een espresso bestel is Chai mij zeer goed bevallen.  Onder set collectors spellen komt Chai binnen op nummer 1. Is er dan niks aan te merken? Toch wel, zulk goed artwork, waarom het lelijkste op de cover zetten, voor mij een raadsel.

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Chai - Bordspel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 60,95