Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Webwinkel Keurmerk
Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Gratis verzending vanaf € 60,-
Webwinkel Keurmerk

Terraforming Mars

Koop Terraforming Mars

Meer bordspellen om aan te raden


Het bordspel Terraforming Mars speelt zich af in de toekomst. 

Het gaat niet goed op aarde de klimaatproblematiek kunnen we niet langer het hoofd bieden. De mensheid zal moeten verhuizen.  De gekozen bestemming is Mars. Eerst zullen we wel de planeet wel klaar moeten maken voor bewoning. De spelers zijn bedrijven die hier mee aan de slag gaan.

De temperatuur en zuurstofgehalte moeten omhoog ook is voldoende oppervlaktewater een van de gestelde eisen. Het bedrijf dat hier de grootste bijdrage aan heeft geleverd is de winnaar.

De spelers kunnen projecten aannemen die direct of indirect een bijdrage leveren aan de gemeenschappelijke doelstellingen. Het aanplanten van korstmossen zou kunnen helpen bij het zuurstof gehalte. In een veel later stadium zou moderne veeteelt een bijdrage kunnen leveren. Het basis spel kent tal van uitbreidingen met nieuwe borden, project kaarten, opberg systemen en 3D modellen.
Terraforming Mars is een serieus spel voor serieuze spelers. Echter is hij makkelijk uitleggen en te begrijpen. Dit is misschien wel de grootste kracht en heeft er voor gezocht dat het in korte tijd ook een echte klassieker onder de moderne bordspellen geworden is. Lig jij s nachts ook wakker denkend aan allerlei TMF strategieën. In Nederland is er heuse toernooi scene ontstaan met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Terraforming Mars. Misschien iets voor jou? Terraforming Mars Aras Expedition Zin in een potje TFM maar is de speelduur je net even te lang. Wellicht is Aras Expedition een oplossing. De spel blijft heel dicht bij het origineel maar de beurten lopen net iets soepeler. De spelers kiezen een actie. De gekozen actie levert de speler die hem gekozen heeft het meeste op maar de andere speler kunnen de  actie ook uitvoeren alleen wel iets minder krachtig.  Dit spelmechanisme zorgt er niet alleen voor dat er meer snelheid in het spel komt maar ook voor meer speler interactie.