Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk
Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Gratis verzending vanaf € 50,-
Webwinkel Keurmerk

Terraforming Mars bordspel

Ben jij de redder van de mensheid, maak jij Mars op tijd klaar voor bewoning?
 Terraforming Mars Box Cover

In het bordspel Terraforming Mars wordt alles in het werk gesteld om de klimaatproblemen te overwinnen en de planeet aarde bewoonbaar te houden, maar tevergeefs. Er resteert slechts één optie: verhuizen naar Mars.

Om Mars geschikt te maken voor menselijke bewoning, worden de spelers aangenomen als vooraanstaande projectontwikkelaars. Ze zetten zich vol overgave in om te voldoen aan de belangrijkste vereisten:

  1. Het creëren van de juiste temperatuur.
  2. Het verzekeren van voldoende zuurstof in de atmosfeer.
  3. Het beschikbaar stellen van voldoende oppervlaktewater.

Terraforming Mars is uitgegroeid tot een uiterst populair spel, met inmiddels diverse varianten.

Het basisspel van Terraforming Mars,

is geschikt voor 1 tot 5 spelers, hoewel 3 tot 4 spelers vaak als de ideale bezetting wordt beschouwd. Dit zorgt voor een optimale interactie en houdt het spel in een prettig tempo.

Terwijl de projectkaarten die je speelt van groot belang zijn, vormt het speelbord het centrale element waarop alle cruciale gebeurtenissen plaatsvinden.

Bij een bezetting van 4 spelers duurt een speelsessie doorgaans ongeveer 90 minuten.


TMF Area Expedition,

is de wat snellere versie van Terraforming Mars en is geschikt voor 1 tot 4 spelers, waarbij het ook absoluut een aanrader is voor twee spelers. In deze versie is het centrale speelbord iets minder prominent aanwezig, en ligt de nadruk vooral op je persoonlijke projectkaarten.

Wanneer je aan de beurt bent, kies je een van de actiekaarten. Jij mag dan de superactie uitvoeren, terwijl de andere spelers de normale actie uitvoeren. Dit leidt vaak tot minder wachttijd en een snellere spelervaring.

Bij een bezetting van 4 spelers kun je rekenen op een speelduur van ongeveer 75 minuten.

 Terraforming Mars

Terraforming Mars: The Dice Game,

 draait volledig om dobbelstenen en kaarten. In tegenstelling tot de eerdere versies van het spel, zijn de goederen nu vervangen door dobbelstenen. Wanneer je een dobbelsteen verkrijgt, gooi je deze en profiteer je van wat er op de geworpen waarde staat.

Gelukkig heb je de mogelijkheid om zeldzame dobbelstenen te ruilen voor iets dat minder schaars is, waardoor je flexibiliteit behoudt.

Dit spel heeft beperkte interactie en is geschikt voor alle aantallen spelers (1 tot 4). De gemiddelde speelduur bedraagt ongeveer 45 minuten.

De dobbelstenenversie van Terraforming Mars is speciaal ontworpen voor beginnende spelers en is mogelijk niet helemaal naar de smaak van ervaren Terraforming Mars-fans.

Terraforming Mar Communitie Nederland

Terraforming Mars toernooien 

In Nederland hebben wij een zeer actieve TFM community die vele toernooien organiseren. Zowel in het binnen als buitenland en op allerlei verschillende niveaus.

Bekijk hier de komende TFM evenementen.


Tips voor TMF fan´s

Ark Nova

Agricola