Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Webwinkel Keurmerk
Klantenreview: 9.4/10
Klantenservice: 070-3644782
Gratis verzending vanaf € 60,-
Gratis verzending vanaf € 60,-
Webwinkel Keurmerk

Wingspan

Wingspan een bordspel voor vogel en spellen liefhebbers.

Als natuurbeheerders proberen de speler de meest speciale vogels naar hun gebied toe te krijgen. 


Iedere speler heeft een bord voor zich liggen met 3 verschillende gebieden bos, water en weide gebieden. In je beurt kan je deze gebieden activeren voor voedsel, eieren of vogelkaarten. Ieder gebied heeft ook zijn eigen vogels. Een zwaan vind je niet zo snel in de bossen maar wel in de waterrijke gebieden.

Als je een gebied activeert waar al vogels wonen dan activeer ook deze vogels en krijg je extra voordelen. Wingspan heeft een sterk engine building element.


Een huismus is niet zoveel punten waard maar geeft wel veel voordelen. De vale gier laat iedere vogelspotter watertanden en geeft veel punten maar heeft niet zulke goede eigenschappen. Bovendien krijg je niet alleen punten voor de vogels, eieren en goed scoren op de opdrachten leveren ook punten op.


Elizabeth Hargrave heeft met Wingspan een erg mooi spel gemaakt met veel opties. Desondanks is het spelmechanisme goed en snel uitgelegd. Hij is snel oppakken voor mensen die af en toe een spelletje spelen.


Je kunt een gratis app downloaden in de appstore “Songs of Wingspan”. Al je je telefoon boven een vogel kaart houd dan gaat je telefoon het geluid maken wat bij de vogel hoort. Niet noodzakelijk wel leuk.Andere spellen tips