Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Wingspan

Een bordspel voor liefhebbers van spellen en voor de vogelaars. Strategie en  schitterend geïllustreerde vogels spelen de hoofdrol. Bestel Wingspan nu.

Een bordspel voor liefhebbers van spellen en voor de vogelaars. Strategie en schitterend geïllustreerde vogels spelen de hoofdrol. Bestel Wingspan nu.

Het basisspel van Wingspan

De spelers zijn natuurbeheerders en proberen de meest speciale vogels naar hun gebieden te krijgen. Iedere speler heeft een eigen bord dat uit drie delen bestaat. Een bosgebied voor de vogels die van bomen houden, gras land voor de weidevogels en water voor de watervogels.
Uit de gebieden kan je voedsel, eieren en vogel kaarten krijgen. Als er al vogels in de gebieden aanwezig zijn krijg je daar vaak een leuke bonus voor.

Lees hier de Wingspan review.

OverzichtWingpan-koop-nu

Welke uitbreidingen zijn er voor Wingspan?


Wingspan Europa

In het basisspel zitten vooral veel Noord-Amerikaanse vogelsoorten. In de Europese uitbreiding vinden we vooral vogels die in ons continent voorkomen. Vele vogelkaarten hebben ook nieuwe eigenschappen en andere manieren om extra punten te scoren.

Wingspan Oceanië

Hier wordt de show gestolen door de Kiwi, Emu en 95 andere vogels vanuit Australië, Nieuw Zeeland en andere eilanden uit de regio. In deze uitbreiding worden we ook verwend met een nieuw soort voedsel, nectar. Als je met deze uitbreiding speelt is het advies om er verder geen andere uitbreidingen te gebruiken omdat anders het effect van het nectar erg verwatert. Dan zit het eerder in de weg dan dat het iets toevoegt.

Wingspan Azië

Dit is eerder een twee-speler versie van Wingspan dan een uitbreiding. Nu worden we verwend met vogels uit het Aziatisch continent. In de 2 speler modus zijn er extra punten te verdienen als er bepaalde doelen als eerste worden gehaald. Een uitstekende toevoeging en zeer zeker aan te raden.

Het basisspel kan je maximaal spelen met 5 spelers. Met Wingspan Azië kan je tot en met 7 spelers spelen. Er wordt dan gespeeld in een vreemdsoortig poulesysteem waarbij de interactie tussen de poules bijna 0 is. Zelf zou ik met meer dan 4 spelers eerder Heat of 7 Wonders uit de spellenkast trekken.

Wingsong - Songs of Wingspan

Ik vind het altijd leuk om Wingspan liefhebbers te vertellen over het bestaan van de app Wingsong. Je installeert deze gratis app, je houdt je telefoon boven een vogelkaart en je telefoon gaat het geluid van de vogel maken.

 

Patrick ten Hoorn

Spellenhuis

Jurylid Nederlandse Spellenprijs

 

Andere spellen tips


-Terraforming Mars

-Root

-Everdell