Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Productinformatie "Heat Bordspel - NL"

Heat: Pedal to the Metal is iets speciaals -- er staat een racegame op tafel met een echt gevoel van snelheid en doodsverachting. De ontwerpers bereiken dit zowel door erg goed mechanica van hand management waarmee de keuzes welke kaarten je speelt erg belangrijk is. Heat is misschien wel het beste race bordspel dat ooit ontworpen is en overtreft zowel recente hoogtepunten als klassieke race spellen.


De setting hier is de Grand Prix van de jaren 60. Elke speler kiest in het geheim een set kaarten van zijn hand om elke ronde voor de beweging te spelen. Het aantal kaarten dat je speelt wordt beperkt door je huidige versnelling. Dus als je in de tweede versnelling zit, speel je twee kaarten, als derde speel je er drie, enzovoort. Tel de waarde van de kaarten bij elkaar op, en dat is het aantal vakjes waarmee je je autootje over de baan laat rijden. Wil je verder gaan? Schakel vervolgens naar een hogere versnelling zodat je meer kaarten kunt spelen en over de weg kunt verscheuren.


De bochten kan je niet op volle snelheid nemen. Ze dwingen je om je snelheid te verlagen en terug te schakelen. Elke bocht heeft een nummer dat de maximale snelheid is die je zonder straf mag overschrijden, waarbij snelheid het totale aantal velden is dat je die beurt verplaatst.

Kan jij met je auto de bochten nemen zonder al te veel te remmen?

Lukt je dat niet, dan wordt het warm.

Hitte komt je deck binnen wanneer je door bochten blaast of wanneer je je motor veel toeren maakt na een beweging. Deze kaarten zijn functioneel dood, kunnen niet worden gebruikt of worden zelfs weggegooid zodra ze in je hand komen. In plaats daarvan moet je vertragen om de motor af te laten koelen om je deck op te schonen.

Fabrikant "Days of Wonder"
Days of Wonder
Aantal spelers: 1-6
Leeftijd: 10+
Soort spel: Bordspellen
Speelduur: 30-60 min
Taal: Nederlands

2 van 2 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


2 april 2024 12:09

Fantastisch spel

Een spel dat goed in elkaar zit en ik zelfs mijn ouders kon uitleggen. Komt vaak op tafel en elke keer blijft het spannend.

30 maart 2023 11:17

Racen in de jaren in de jaren 50

In dit bordspel zijn de F1 race gelukkig minder gevaarlijk dan zoals ze dat echt waren in de jaren vijftig. Voordat we kunnen beginnen, moeten we een van de 4 cerius kiezen die in de doos zitten. De auto´s worden op de grid gezet. De spelers kiezen kaarten uit hun hand. Als iedereen klaar is gaan de lichten op groen en worden de kaarten uitgelicht. We beginnen met de speler die op pole position stond. De getallen op de kaarten worden opgeteld en zo veel stappen mag de auto naar voren. Heeft de speler ervoor gekozen om in de 3de versnelling te starten, dan mag je 3 kaarten uitspelen en ben je verzekerd van een snelle start. Je vraagt alleen wel veel van je motor, daarom ben je verplicht om hittekaarten in de aflegstapel te leggen. Als de volgende speler net achter jouw auto uitkomt, dan kan die gebruik maken van de slipstream en 2 stapjes extra voor uit zetten. Heb je een doodswens en ga je in de derde versnelling door een krappe bocht, dan is een crash zeker niet uitgesloten. In dat geval krijg je hitte en stress kaarten in de deck en stop je voor de bocht, Wanneer je geen kaarten meer kunt trekken, schud je je aflegstapel (met daarin hitte en stress kaarten) en vul je je hand aan. Helaas kan je niks met de hittekaarten als ze in je hand zitten. Je krijgt dus minder opties, gelukkig kan je hitte kwijt raken als je niet zo hard gaat. Heat is een echt race spel en zo voelt het ook. Je kan helemaal vol uitgaan in het begin maar dan kom je geheid in de problemen. Hitte in je motor krijgen is niet erg, zolang het niet te veel is. Door de slipstream heeft degene die voorop ligt een klein nadeel. HIerdoor heb je minder snel last en een run-away-leader probleem (wat in de echt F! nog wel eens kan gebeuren) Dit is echt een top spel, wat goed toegankelijk is voor mensen die af en toe een spelletje doen. Patrick ten Hoorn Spellenhuis NSP Jurylid

Heat bordspel Review


Heat, het beste bordspel ooit?

meer race spellen

Heat Heavy Rain - NL

€ 32,95 
Flamme Rouge NL

€ 39,95 
Camel Up - Bordspel

€ 47,95 
Formula D

€ 53,95 

Kado tips

The Mind - Kaartspel

€ 13,95 
De Crew - Kaartspel

€ 16,95 
Kluster - Bordspel

€ 24,95