Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Productinformatie "Ark Nova NL - Bordspel"

Het bordspel van Ark Nova draait het om natuurbescherming. 

1 tot 4 spelers hebben hun eigen dierentuin en je hebt twee belangrijke doelen.

De eerste opdracht is om de met uitsterving bedreigde diersoorten te behouden. Fokprogramma’s, onderzoeksinstituten, sponsoren en natuurlijk de zeldzame dieren zelf, heb je hiervoor nodig. 

Diersoorten redden van de ondergang is niet alleen goed voor de dieren zelf maar ook voor je reputatie. 

Een goede reputatie is uitstekend voor je overwinningspunten in Ark Nova maar met alleen reputatie ga je het niet redden. Er moet ook brood op de plank komen, ook wel gezegd, er moet geld verdient worden. Hoe meer je dierentuin in trek is, hoe meer je verdient. 

De  verblijven die je voor je dieren nodig moeten zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Wil je een krokodil in een normaal verblijf houden, dan ben je veel meer ruimte kwijt, dan in een reptielenhuis. Waardoor je misschien ruimte over hebt voor een kroketten kraam of een paviljoen waar er audiotours te verkrijgen zijn.

Bij dit bordspel zit een enorme stapel kaarten. Ieder dier heeft een eigen kaarten en hier staan ook de eisen op waar je aan moet voldoen om de kaart uit te mogen spelen, bv zeehonden bij water in de buurt. Ook zijn er sponsorkaarten. Sponsoren geven je niet zomaar hun geld, hier zitten ook weer bepaalde voorwaarden aan vast.

Om beurten mogen de spelers een actie kaart activeren. Hoe langer je wacht met het spelen van een bepaalde actie kaart, hoe meer impact de actie krijgt als je hem speelt. Dit is een erg goed mechanisme. Actiekaarten worden ook beter door ze op te waarderen. Dit is beperkt mogelijk, waardoor je de juiste strategie moet zien te kiezen.

De hoogste combinatie van reputatiepunten en populariteits punten, leveren je de overwinning op. 

Ark Nova is een beest van een bordspel. Er lopen verschillende spelmechanieken door dit spel. Begin hier niet aan als je net kwartetten onder de knie hebt, dit is er een voor de veel speler. De speelduur is 90 tot 150 minuten.  Dit pittige spel heet veel lovende recensies gekregen, ik kan mijzelf hier van harte bij aansluiten.

Ark Nova is een top spel. 

Gemaakt door Mathias Wigge (Ark Nova is zijn eerst spel, nauwelijks voor testellen dat je deze kwaliteit kan halen als beginneling)

Patrick ten Hoorn

Spellenhuis 

 

Inhoud van het spel

  • 1 speelbord
  • 1 verenigingsbord
  • 8 spelersborden
  • 255 speelkaarten
  • 129 houten onderdelen
  • meer dan 250 tegels en fiches
Fabrikant "White Goblin Games"
Hier vind je alle spellen van White Goblin Games
Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: 12+
Soort spel: Bordspel
Speelduur: 90 min
Taal: Nederlands

1 van 1 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


24 oktober 2022 11:48

Een dagje Dierentuin

Bij het runnen van een moderne dierentuin komt er meer kijken dan zoveel mogelijk bezoekers trekken zeker niet de enige doelstelling. Dat geldt zeker in Ark Nova. Iedere speler heeft zijn eigen dierentuin bord,5 actiekaarten en 8 dieren/sponsor/samenwerkings (dierentuin) kaarten. Op het centrale bord kunnen nieuw dierentuin kaarten worden gekocht maar er staan ook twee punten sporen afgebeeld, eentje links om de ander rechtsom. Het populariteits spoor heeft met je bezoekersaantallen te maken. Het conservatie spoor loopt de andere kant op en heeft betrekking tot fokprogramma's, samenwerkingen met andere organisaties en uitzettingen van bedreigde diersoorten. Met de actiekaarten bepaal je welke actie je uitvoert. Hoe langer je wacht met het spelen van een bepaalde actie kaart hoe beter de actie wordt (leuk mechaniek). In het begin ben je vooral bezig met je populariteit omdat dit je cashflow bepaalt, dit doe je door vooral door een moei dierentuin te maken met vele verschillende dieren.. Langzaam aan zal je ook meer aandacht moeten aan conservatie en ga je op zoek naar samenwerkingen. Hierbij helpt een goede reputatie. Ark Nova is een beest van een spel (sorry) en alleen geschikt voor spelers met ervaring. De speelduur is zeker niet kort. Er zijn vele zaken waar je op moet letten. desondanks is het een zeer goed geoliede machine die ik met veel plezier speel. Het is een echt eurogame, weinig geluk, veel kunde en weinig interactie. De gebrekkige interactie vind ik een klein min puntje. Toch krijgt Ark Nova 5 sterren. Ook heeft dit spel een nominatie gekregen voor de Nederlandse Spellenprijs 2022 en gaat hem misschien wel winnen. Patrick ten Hoorn Spellenhuis NSP Jurylid

Meer Ark Nova

Ark Nova - Insert

€ 26,95 
17.78 %
Ark Nova - EN

€ 64,95  Was: € 79,00 
Ark Nova - Marine Worlds

€ 30,95 

Ark Nova Bordspel

Sushi Go! - Nederlands

€ 13,95 
De Crew - Kaartspel

€ 16,95 
Kluster - Bordspel

€ 24,95 

Klanten kochten ook