Machi Koro - basisspel

€ 18,95

Op voorraad

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis

Productbeschrijving
Details
Welkom in de stad van Machi Koro, het Japanse dobbelspel dat de wereld aan het veroveren is. Je bent zojuist verkozen tot burgemeester. Gefeliciteerd! Helaas hebben je burgers een aantal grote eisen: ze willen banen, een pretpark, een paar kaas fabrieken en misschien zelfs wel een radiotoren. Aaai, dat wordt een lastige opdracht omdat je stad momenteel slechts uit een tarweveld, een bakkerij en één dobbelsteen bestaat.Gewapend met een dobbelsteen en je droom, moet je Machi Koro laten uitgroeien tot de grootste stad in de regio. Je moet inkomsten zien te verkrijgen uit ontwikkelingen, openbare werken bouwen en stelen van de schatkist van je buren. Maar zorg ervoor dat ze niet hetzelfde doen bij jou!MACHI KORO is een vlot dobbelspel, waarin de spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen. Iedere speler begint het spel met twee startgebouwen en vier bezienswaardigheden. De overige gebouwkaarten worden als open voorraad klaargelegd. In jouw beurt gooi je de dobbelsteen (aanvankelijk 1, later desgewenst 2). Het gegooide getal bepaalt welk gebouw wordt geactiveerd. De kleur van een geactiveerd gebouw bepaalt wanneer en door wie er wordt uitbetaald (geld van de bank ongeacht wie aan de beurt is, geld van de bank in jouw eigen beurt, geld van de actieve speler of geld van alle medespelers). Er zijn dus ook gebouwen die in de beurten van medespelers actief worden. Met jouw geld kun je aan het einde van jouw beurt één nieuw gebouw uit de voorraad kopen of één van jouw bezienswaardigheden activeren. Laatstgenoemden zijn niet alleen goed voor extra voordeeltjes tijdens het spel (waaronder een tweede dobbelsteen wanneer je jouw treinstation activeert). De speler die als eerste zijn vierde bezienswaardigheid activeert wint namelijk het spel.
Extra informatie
Extra informatie
Datum toegevoegd 8 jul. 2016
Barcode 8718026301446
Soortspel Nvt
Fabrikant White Goblin Games
Speelduur 30 min
Leeftijd 7+
Aantal spelers 2-4
Taal Nederlands
Product Reviews
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
Waardering totaal:
2 beoordelingen
  • Datum - Nieuw eerst
  • Datum - Nieuw eerst
  • Datum - Laatste eerst
  • Hoogste waardering
  • Laagste waardering

2 artikel(en)

Marielle 238/08/2018 27/08/201813:17
  • Waardering:
Eenvoudig vermaak, maar heeft uitbreiding nodig om leuk te blijven.
Gekocht als een leuk spel om met zn tweeen te doen, maar vanaf drie spelers vind ik het leuker worden.
Het spel is makkelijk te leren en eenvoudig vermaak. Wel is het zo'n spel van exponentieel geluk: wie in het begin een mazzeltje heeft loopt fluitend door het spel, maar wie in het begin niet het aantal ogen gooit wat hem winst oplevert loopt al gauw ver achterop.

Wel merk je met elke keer opnieuw spelen de verschillende taktieken die mogelijk zijn. Met de uitbreidingen houd je het spel interessant.
0
0
Beantwoorden
Show more comments (-2) Hide comments
Alex 44/02/2017 14/02/201708:43
  • Waardering:
Vermakelijk en makkelijk aan te leren spel!
Leuk spel, wat makkelijk is aan te leren voor iedereen. De basis is dusdanig simpel dat je snel grip hebt op het spel, al wil dat niet zeggen dat je gaat winnen ;)

Het heeft dan ook een hoog verslavingsgehalte, waardoor je al snel meerdere potjes achter elkaar zal spelen. Een potje red je inderdaad wel binnen 30 minuten, zeker als je het al vaker hebt gespeeld.

Ook leuk dat er buiten je eigen beurt nog steeds dingen gebeuren die effect op je hebben. Je hoeft dus niet heel passief te wachten totdat je weer eens aan de beurt bent.

Er zijn echter een paar trucjes, waarmee je de kans om te winnen aanzienlijk kan verhogen. Als je je die trucjes eigen weet te maken, kan het spel wel redelijk snel repetitief worden.
De uitbreiding Haven (vooral de nieuwe regels die daar geïntroduceerd worden) is dan een mooie aanvulling om dat tegen te gaan!

Al met al, zeker een aanrader!
0
0
Beantwoorden
Show more comments (-2) Hide comments

2 artikel(en)

What kind of abuse are you reporting?
    Please, wait...