Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Productinformatie "De Betoverde Torens"

Rond de Betoverde Torens is de spanning te snijden. De examens van de HBO der toverkunsten staan op het punt van beginnen.

In dit bordspel heeft iedere speler een klasje studenten. De klas die als eerst de flessen met toverdrank gevuld krijgt en vervolgens met alle leerlingen de Ravens Toren bereikt zijn automatisch geslaagd en kunnen aan het werk als gediplomeerd tovenaar.

Het speelbord is een grote cirkel met daar op 9 kleine torens en een grote (de Rovens Toren). Boven op de kleine torens staan de tovenaars in spe.  Iedere speler heeft 3 kaarten in zijn hand (de toverspreuken). Als je een kaart uitspeelt kan je een leerling laten lopen of een toren laten lopen. 

Het is goed mogelijk dat een beweging eindigt boven op een andere toren, niet alleen voor de studenten maar ook voor de torens. Er ontstaan dus stapels van torens. Zet je een toren bovenop een toren waar ook een tovenaar staat, dan mag je een van jouw flessen vullen met toverdrank.

De toverdrank kan je helpen om de tovenaars in de Rovens Toren te krijgen of om ze te bevrijden als ze opgesloten zitten in een stapel torens.

Dit familiespel is geschikt voor de hele familie. Eenvoudige regels snel op te zetten, snel te spelen en met heel veel uitdaging. 

De Betoverde Torens is gemaakt door het bekende duo Kiesling en Kramer. Je zou ze kunnen kennen van oa Azul, Take 5, El Grande of een van vele andere top spellen die van hun hand komen. 

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 8+
Soort spel: Bordspel
Speelduur: 40 min
Taal: Nederlands

1 van 1 beoordelingen

4 van 5 sterren


0%

100%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


7 maart 2023 10:32

Een top spel voor de hele familie

Tovenaars en torens lopen met de klok mee op een rondje met tegels. Je probeert met jouw tovenaars als eerste de grote zwarte toren te bekijken. Hoe hoger het getal op je kaart, hoe verder de toren of de tovenaar moeten lopen. Het kan heel goed zijn dat een tovenaar bovenop een toren zijn beweging eindigt. Het zal ook gebeuren dat een toren zijn beweging eindigt op een andere toren. Het zal zelfs vaak gebeuren dat een toren zijn beweging eindigt op een toren waar een tovenaar bovenop staat. Lukt je dat, dan mag je een van jouw flessen vullen met toverdrank. Je wint als al je flessen gevuld zijn en je hebt je tovenaars in de grote zwarte toren gekregen. Wat een ontzettend leuk spel is dit. Er zijn beste weinig regels en je hebt 3 kaartjes op handen. Dit maakt het een erg overzichtelijk spel. Desondanks heb je altijd veel optie´s om uit te kiezen. Bovendien moet je wel je kop erbij houden. Als je tovenaar gevangen zit in een toren en die toren gaat lopen, is het best lastig om te onthouden. Dit maakt het een ideaal spel voor gezinnen waar de jongste rond de 8 jaar is. Voor volwassenen is hij ook top. Patrick ten Hoorn Spellenhuis Jury NSP

Review van De Betoverde Torens


Examen op de Hogeschool der Toverkunsten

Andere spellen tips

Azul - Bordspel

€ 47,95 
Take 5!

€ 13,95 
Slynx

€ 13,95 
Savannah Park

€ 36,95 
ReNature NL - Bordspel

€ 46,95 

Kado tips

De Crew - Kaartspel

€ 16,95 
Kluster - Bordspel

€ 24,95 
The Mind - Kaartspel

€ 13,95