Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Heat bordspel Review


Heat bordspel  is alle ophef terecht?

Een racen in de jaren 50 met het bordspel Heat zoals hij in het Nederlands heet. In de Engelse versie is de volledige naam Heat Padel to the Metal

Heat, wat een geweldig spel. 

Een goed thema en alles ziet er schitterend uit. De spelregels zijn in 10 minuten uitgelegd. Het spelmechanisme laat voldoende ruimte voor diepgang. Een bordspel voor de casual en hardcore speler, dat zie je niet vaak. 

Heat, het beste bordspel ooit?

 

Heat is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2023!


 - Bij kijk hier alle genomineerde 

- Lees hier waarom deze bordspellen zijn genomineerd


 Spellers aantal: 1-5        Speelduur: 60 min             Leeftijd: 8+

 

Hoe werkt Heat?

Met rokende motoren staan de racewagens klaar aan de start van 1 van de 4 circuitborden die in deze basis doos zitten. 

Iedere speler trekt 7 kaarten en beslist in welke versnelling ze willen vertrekken. 

Het startschot klinkt en iedere speler kiest kaarten uit zijn hand en legt deze dicht voor zich neer. Je speelt net zo veel kaarten als waar je versnelling in staat.

Iedere speler heeft een eigen deck die bestaat uit 18 kaarten. 14 snelheidskaarten, 3 stress en 1 warmte kaart. Daarnaast komen er ook 6 warmtekaarten open op je cockpit bord te liggen.

De speler die op pole position mag vertrekken legt die uitgespeelde kaarten open en moet haar auto zoveel stappen  vooruit zetten als de totale waarde van de  kaarten. 

Snelheid en bochten gaan niet altijd goed samen en dan geldt zeker ook in het Heat spel. Ieder bocht heeft een maximumsnelheid. Ga je sneller door de bocht dan is toegestaan, dan moet je het verschil in warmte-kaarten nemen. Deze warmtekaart komt van de 6 kaarten die op je cockpit bord klaar liggen en voeg je toe aan je deck.

Moet je meer warmte toevoegen dan dat je kaarten hebt, dan knal je uit de bocht. Je wagen staat direct stil voor de bocht en je krijgt stress kaarten in je deck.

Stresskaarten symboliseren de zenuwen die jij als coureur hebt. In plaats van snelheid kaarten dicht uitspelen kan je ook stress kaarten dicht uitspelen. Als je een stress opengedraaid wordt, dan trek je kaarten van je trekstapel, totdat je een snelheidskaart tegenkomt en dat is dan je snelheid. De zenuwen maken je dus minder betrouwbaar.

Ook kan je gebruikmaken van de slipstream van de andere spelers. Als je op gelijke hoogte of net echter een andere auto uitkomt, dan mag je ervoor kiezen om twee stappen extra te zetten. De speler die achteraan ligt heeft zowiezo al het voordeel dat hij 1 extra stap mag zetten.

Ieder circuit heeft een aantal rondes dat een race duurt en dat staat duidelijk aangegeven. In het basisspel van Heat vind je ook een kampioenschap modus, dan speel je over meerdere parcoursen. Daarnaast kan je je auto ook upgraden door andere kaarten in je deck te stoppen. Dit staat allemaal duidelijk uitgelegd in de de advanced play regelboekje. 

Heat Padel to the Metal is bedacht door Ager Harding Granerud en Daniel Skjold Pedersen. Asger heeft al eerder het bordspel Flamme Rouge ontwikkeld en dit spel (over wielrennen) maakt gebruik van het spelmeganisme.

De uitgever van Heat is Days of Wonder.

 

Is het racen in Heat goed bevallen?

Ja zeker. Dit spel is heel goed.

Het aansprekende thema, artwork en algehele productie maken dit spel een lust voor het oog. Kijk je even iets dieper dan zie je een redelijk eenvoudige regelset, die goed toegankelijk is voor iedereen.

Kijk je diep onder de motorkap, dan zie je dat hitte niet altijd een vijand is. Vaak kan je met warmte je voordeel doen om nog meer snelheid te krijgen. Met deze manier van spelen nemen de  risico´s toe. Gelukkig is er goed over de veiligheid nagedacht. Gaat het mis dan zijn de gevolgen te overzien en voor je het weet ben je weer op weg. 

De ervaren spelers kunnen hun deck gaan aanpassen voor meer variatie en vaak ook risico. Met de kampioenschap optie kunnen spelers een hele competitie spelen, die over meerdere potjes loopt.

De vraag of Heat het beste bordspel ooit is, staat nog open. 

Mijn antwoord is, ja.

Dit spel kan ervoor zorgen dat miljoenen mensen ontdekken hoe leuk bordspellen zijn.


Voor meer info over Heat, hier nog wat handige links.


Boardgamegeek          Spelregelvideo 


Als je Heat leuk vindt, dan hier nog wat andere tips.

Flamme Rouge

Downforce

Formule D

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Heat Bordspel - NL

Op voorraad

€ 59,95 
Niet voorradig