Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Productinformatie "Cascadia NL - Bordspel"

Cascadia is een bordspel wat zich afspeelt in het Cascadia berggebied. In het noordoosten van Noord Amerika.

 

Als natuurliefhebber struin je het immense gebied af,  op zoek naar de verschillende diersoorten.

 

Iedere speler maakt zijn eigen tocht en mag in zijn beurt een tegel van uit het midden van de tafel pakken en aansluiten bij zijn eigen gebied. Aan het eind van het spel krijg je punten voor je aan een gesloten berg gebieden, watergebieden, vlaktes en bossen. Ben jij de speler met het grootste gebied van dat soort, krijg je bovendien nog een leuke bonus. 

Niet alleen de tegels zijn belangrijk maar ook het wild. Voordat we beginnen worden er eerst de opdrachten kaarten open gelegd, 1 kaart voor ieder van de 5 verschillende dieren. Hier staat op hoe je punten kan scoren met deze diersoort. Bijvoorbeeld voor iedere zalm waar een beer aangrenst krijg je een punt.

Wanneer je in je beurt een tegel pakt moet je ook gelijk een dieren fiche pakken en deze op een van je tegels leggen, mits er plek voor is. Behalve de verschillende gebieden staan er ook  beesten op iedere tegel afgebeeld. Je net gepakte beren fiche mag je alleen maar op een tegel leggen met een beer. Kan dat niet, dan moet je de beer weer inleveren.

Cascadia is een goed toegankelijk spel wat iedereen snel door zal hebben. Hij is ook verschillende moeilijkheids niveaus te spelen. Snel zal je merken dat er best veel zaken zijn waar je op moet letten. Hoe je de tegels neer legt om de meeste punten uit de leefgebieden te halen en hoe je de verschillende diersoorten moet en kan plaatsen.

Kortom weinig ingewikkelde regels maar redelijk wat om in de gaten te houden in het Cascadia bordspel. Doen er kinderen mee dan zou ik zeker adviseren om op het familie niveau te beginnen.

Bevalt Cascadia jullie goed. Dan zijn Wingspan en Parks ook echte aanraders.

Inhoud van dit spel:test
100 houten dierfiches
85 leefgebiedtegels
25 natuurfiches
20 dierkaarten
1 familie variant dierkaart
5 start leefgebiedtegels
1 scoreblok
1 stoffen zak
spelregelboekje

Fabrikant "White Goblin Games"
Hier vind je alle spellen van White Goblin Games
Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: 10+
Soort spel: Bordspel
Speelduur: 45 min
Taal: Nederlands

1 van 1 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


18 juli 2023 07:32

Dit moet je gespeeld hebben.

In het noordwesten van het Amerikaanse continent ligt Cascadia. Dit is het gebied waar het Cascadia bordspel zich afspeelt. Het is aan de spelers om een zo indrukwekkend mogelijk natuurgebied samen te stellen. De spelers beginnen met ieder een eigen gebied van 3 tegels. Om beurten kiezen de spelers een tegel van tafel en voegen die toe aan hun eigen gebied. Behalve een tegel kies je ook een dier fiche en deze plaatsje op een van de tegels. De opdrachtkaarten vertellen je op welke manieren je punten kunt verdienen. Een beer in een rivier is leuk (van enige afstand) maar als er door die rivier ook nog zalm zwemt zou het zomaar kunnen dat je er bonuspunten mee kan verdienen. Cascadia is in 2022 spel van het jaar geworden in de familie categorie, We hebben hier dan ook te maken met een geweldig spel, genieten voor jong en oud. Een terechte winnaar.

Cascadia NL - Bordspel

Wingspan NL bordspel

€ 56,95 
Calico - Bordspel

€ 44,95 
Niet voorradig
Cascadia - Landmarks

€ 42,95