Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Review van De Betoverde Torens


Het familiespel De Betoverde Torens

Jouw klas zit in het examenjaar van het HTS (Hoge Tover School). Een van de examenopdrachten is om met jouw groep als eerste de Zwarte Raven Toren te bereiken. 

Bewegende Tovenaars en Torens zorgen voor een spel vol spanning en dynamiek. Een goed geheugen en tactiek zijn de belangrijkste instrumenten. Je kan elkaar dwars zitten zonder dat het gemeen wordt. Eenvoud  en snelheid zorgen voor een heerlijk lief familiespel.

 

De Betoverde Torens is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2023!


 - Bij kijk hier alle genomineerde 

- Lees hier waarom deze bordspellen zijn genomineerd


Spellers aantal 2-6                                   Speelduur 40 min                                                    Leeftijd 8+ 

 Hoe werkt De Betoverde Torens?

De leraren hebben een groot parcours uitgezet rondom de academie der magie, het speelbord is een grote cirkel. Aan het begin van het parcours staan de torens met als uitzondering de Zwarte Raven Toren die staat op de laatste plek van het parcours

Hoeveel leerlingen er per klas zijn, hangt van het aantal spelers af. Om beurten zetten de spelers de leerlingen van hun kleur boven op de torens. Op de meeste torens staat meer dan een leerling en meestal van verschillende klassen.

Ieder spelers heeft 3 kaarten op hand en in je beurt mag je er twee spelen. De kaarten laten je twee dingen doen. De leerlingen stappen laten zetten of de torens laten lopen. Ja echt waar, de torens kunnen lopen in dit spel.

Als de leerlingen lopen zet je ze net zo veel stappen vooruit als op het kaartje staat. De Raven Toren is het einddoel, de studenten moeten daar precies terecht komen. Moet je een stap teveel zetten, kan het zomaar zijn dat je nog een rondje moet maken.

Laat je de toren lopen, dan kan het zomaar zijn dat hij boven op een andere toren terechtkomt. Als er studenten bovenop staan dan raken ze dus ingesloten.  

Gelukkig kan je de aanstaande tovenaars ook weer bevrijden met een torenloop actie. Een toren heeft bijvoorbeeld 3 verdiepingen. Dan kan je er voor kiezen om de hele toren te gaan bewegen of de toren vanaf de eerste of tweede verdieping te laten lopen.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar doen moet je wel verdomde goed in de gaten houden waar je mannetjes precies zijn gebleven.

En goed geheugen en de beste tactiek zullen ervoor zorgen dat jouw klas cum laude afstudeert. 

 

Voor de ontwikkeling van De Betoverde Torens is er een echt dreamteam samen gesteld. 

Kiesling en Kramer. Dit duo heeft vele spellen op hun naam staan als RenaturePaleizen van Carrara en Coal Baron.

Alleen kunnen ze het ook. Dat laten bordspellen als El Grande (Kramer) en Azul (Kiesling) wel zien.

Het artwork is verzorgt door Menzel, die we kennen van de samenwerkingsspelen Robin Hood en Legende van Andor

 

Kan je De Betoverde Torens aanraden?

Ja, voor de familie is De Betoverde Torens absoluut een topper.

 

Meestal zijn bordspellen platte aangelegenheden. Dit gaat niet op bij dit bordspel. Met  alle 3D torens die op tafel staan ziet het er heel leuk en gezellig uit.

Jong en oud krijgen gelijk zin om te spelen. De spelregels zijn heel snel uitgelegd, dus dat komt goed uit.

Zodra de torens gaan bewegen is de magie begonnen, helemaal als een toren over een clubje leerlingen heen komt te staan. Dan moet je je geheugen aan het werk zetten om te onthouden waar jouw studenten zijn gebleven, helemaal als die toren ook nog gaat lopen.

Behalve de normale toren, kan de raventoren ook gaan bewegen. Dit is beperkt maar kan wel net genoeg zijn om winnen of ervoor te zorgen dat een ander niet wint.

Je kan elkaar dwarszitten maar angst dat de tranen het spel zullen beschadigen is niet nodig. De Betoverde Torens blijft heel lief.

Om toch even lekker te muggenziften een heel klein minpuntje. Zo af en toe is het lastig om de torens bovenop elkaar te zetten en ben je aan het prutsen. Dit klein dingetje.

Wat een heerlijk spel is De Betoverde Torens. Een absolute aanrader voor jong en oud.

 

 Hier nog wat handige links voor meer info.

Boardgamegeek                             Uitleg video


Zijn de Betoverde Torens goed bevallen, hier nog wat andere tips.


Wonder Woods

Splendor Duel


Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

De Betoverde Torens

Niet in voorraad, levertijd 11-13 dagen

€ 36,95