Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Paleo

Paleo - Review


Paleo speelt zich af in het stenentijdperk waar je samenwerkt met 2 tot en met 4 spelers om te overleven in een wereld vol gevaar en ontbering. Er zitten 7 levels in de doos maar je kan alle levels makkelijker en moeilijk maken.

Jullie zijn een stam en iedere speler begint met twee familieleden. Het doel is om lang genoeg in leven te blijven om de rotstekening af te maken. Jullie verliezen als er 5 stamleden aan de ontberingen zijn bezweken.

Iedere speler heeft een eigen deck, ieder soort kaart heeft een eigen achterkant en je kan kiezen welke kaart je open draait. Was het idee om te gaan jagen, dan kan het zomaar gebeuren dat je bejaagd wordt. Toch moeten jullie er wel voor zorgen dat er 's avonds voldoende voedsel voor de stam is anders ga je met honger naar bed. Als dat te vaak gebeurt krijg je een wond. Teveel wonden en je stamlid mag in zijn/haar hunebedden. Gelukkig gaat het zo af en toe ook wel eens wat goed. Weten jullie met veel menskracht en speren een mammoet op tafel te krijgen, dan is het groot feest en misschien ook wel tijd om met de rotstekening verder te gaan.

Paleo is een spel dat veel prijzen heeft gewonnen. Onder andere de Duitse Spellenprijs. In Nederland heeft hij dat niet, vermoedelijk heeft dat te maken met de spelregels. Deze zijn hier en daar nog al wat verwarrend. Voor Paleo is inmiddels ook al een uitbreiding beschikbaar Paleo - Een nieuwe start.

Ben je gek op samenwerken en kan je gaan genoeg krijgen van pandemieën, dan kan ik je Pandemic aanraden!

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Paleo - Bordspel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 42,95 
Paleo - Een nieuwe start

Niet in voorraad, levertijd 9-13 dagen

€ 31,95