Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

New York Zoo

New York Zoo - Review


In New York Zoo probeer je zo snel mogelijk je eigen dierentuin vol te bouwen. De uitvoering is prima verzorgd. Zeker de houten beesten kunnen niet veel liever uitgevoerd worden. Zelf had ik wel graag een iets dikker spelersbord gezien maar dat is een kleinigheid.

Ieder speler (1-5 spelers) heeft zijn eigen dierentuin bordje voor zich. In een beurt mag je de olifant, op het centrale bord, maximaal 3 stappen vooruit zetten. Waar hij blijft staan dat krijg je. Dat kunnen beesten maar ook verblijfstegels. Gaat de olifant over een voortplantingsveld van bv een flamingo's. Dan mag iedere speler zijn flamingo's voor laten planten, een voorwaarde is wel dat er twee in een verblijf staan. 

Heb je een vol verblijf met een soort (kangoeroes, pinguïns, stokstaartjes enz) dan je hem leeg maken een een bonus tegeltje pakken.
Deze tegeltjes heb je nodig om de lege gaatjes op te vullen. Je verblijven hebben tetris achtige vormen en het is niet zo eenvoudig om dit goed in elkaar te passen, hier kan je dus goed de bonus tegels voor gebruiken.
New York Zoo is een spel van Uwe Rosenberg en bepaalde spelelementen zie je terug in andere spellen van zijn hand, zoals Patchwork, Spring Meadow.

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

New York Zoo - Bordspel

Niet in voorraad, levertijd 9-13 dagen

€ 39,95