Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Menara

Menara - Review


Manara (helaas niet meer verkrijgbaar) is een spel dat het tegenovergestelde van Jenga is. Gezamenlijk zijn we een toren aan het bouwen. Dondert de toren om voordat het af is dan hebben we met zijn alle verloren maar we gaan natuurlijk voor winst!

Voordat we beginnen bepalen we eerst hoeveel verdiepingen de toren hoog moet worden. 5 verdiepingen is de moeilijkste stand, 3 verdiepingen de makkelijkste. Daarna leggen we 3 verdiepingstegels naar op tafel, dat is de begane grond. Iedere speler krijgt 6 pilaren. Nu kunnen we gaan beginnen...

In je beurt pak je een kaartje (makkelijk/medium of moeilijk) en daar staat op wat je moet doen. Dat is vaak een aantal pilaren op een verdiepingstegel plaatsen. De gele pilaren moeten altijd op de gele plekken op de tegel, blauw op blauw enz. Zijn alle plekken op een tegel ingevuld dan moet je een nieuwe verdieping plaatsen., dat mag op tafel maar nog liever op de pilaren, want dan telt het pas mee als een verdieping.

Manara is een echt familiespel waarin je elkaar moet helpen om problemen te voorkomen en de eind opdracht goed uit te voeren.

Als Menara je goed bevalt zou een goede volgende stap Pandemic of New York Zoo kunnen zijn!

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.