Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Meadow Review


In Meadow trek je samen de weide in om de boel te ontdekken en punten te verdienen door de meeste en zeldzaamste dieren, planten en andere dingen te observeren! Een redelijk simpel spel, die wel wat langer kan duren, namelijk tot 90 minuten.  

Het spel bestaat uit 2 speelborden: 

  • Het centrale bord, waar altijd 16 kaarten open liggen waar de speler uit kan kiezen tijdens zijn of haar beurt. 
  • Het kampvuurbord waar je speciale acties kan nemen en bonuspunten kan scoren door de juiste combinatie van observaties te hebben gedaan.   

Het spel bestaat uit 4 soorten kaarten, die allemaal te vinden zijn op het centrale bord: 

  • Bodemkaarten: deze vormen de basis voor het ecosysteem en kan één van de vijf soorten bodems. Dit zijn de enige kaarten die geen punten opleveren, maar wel hard nodig zijn om andere kaarten te kunnen spelen. 
  • Observatiekaarten: deze vormen de bulk van de kaarten: verschillende dieren, planten, paddenstoelen en gebouwen en voorwerpen vallen allemaal onder deze categorie kaarten. Hoe zeldzamer het afgebeelde dier, plant of object, hoe meer punten deze waard is!
  • Landschapskaarten: dit zijn taferelen die je op je wandeling tegenkomt in de omgeving. Om een landschapskaart te spelen heb je wel een wandelroute nodig. 
  • Ontdekkingskaarten: dit zijn voorwerpen die je tijdens je wandeling meeneemt als souvenir. 

Iedere speler begint met één bodemkaart voor zich in zijn weide, en vier kaarten in zijn of haar hand. In een ronde heeft iedere speler vijf acties, hier zijn vijf wandelfiches voor. Ieder fiche bestaat uit twee onderdelen, de bovenzijde is om aan het centrale bord aan te leggen om een kaart te pakken en vervolgens een kaart te spelen. De kaart die wordt gepakt hoeft niet direct gespeeld te worden, want dit kan niet altijd. Om een kaart te kunnen spelen moet je namelijk voldoen aan bepaalde voorwaarden: een kaart kan vragen om een bepaalde bodemsoort, of misschien een bepaalde voedselbron. Zo heeft een vlinder bijvoorbeeld een grassige bodem en een rups nodig om gespeeld te kunnen worden. 

De onderzijde geven de verschillende speciale acties weer. Hierbij kunnen er bijvoorbeeld nieuwe wandelroutes gepakt worden, of kan de speler een kaart naar keuze van het centrale bord pakken. 

Om de beurt nemen de speler een actie tot alle wandelfiches gespeeld zijn. Dan begint de volgende ronde. Het spel bestaat uit 6 rondes, en na 3 rondes, veranderd het seizoen en komen er nieuwe kaarten in het spel. 

Na de zesde ronde is het spel afgelopen en is het tijd om te punten op de kaarten te tellen. De speler met de meeste punten is de beste observeerder en wint het spel. 

Dit is voor mij een spel dat niet altijd om winnen gaat: de unieke kaarten met handgeschilderde kunst trekt mij soms veel meer om een bepaalde mooie kaart te spelen in plaats van een kaart die veel punten waard is. 

Auteur Winnie
Winnie is onze Game Guru in Spellenhuis Den Haag. Zij weet niet alleen veel van spelen, ze speelt ze ook bijna allemaal.

Gerelateerde producten

Meadow - Kaartspel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 49,95 
Meadow NL/FR - Bordspel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 46,95