Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Review van het 2 spelerspel Sky Team


In dit 2 persoons spel werk je samen. Als piloot en co-piloot werk je samen om een groot verkeersvliegtuig zonder ongelukken aan de grond te krijgen.

Krijgen jullie het vliegtuig veilig geland?

Sky Team is een geweldig voor 2 spelers. Een goed thema en nog beter spelmechanisme zorgt voor echte beleving in een korte tijd.

Mijn advies, speel dit spel


Spellers aantal: 2               Speelduur: 20            Min leeftijd: 12+



Hoe werkt Sky Team?

We beginnen om een hoogte van 6000 feet. Iedere ronde zakken we 1000 feet en na 7 rondes hebben we een touchdown. Hopelijk zijn we dan bij het vliegveld aangekomen, anders hebben we helaas verloren.

Als piloot en co-piloot moet er dus samengewerkt worden. Beide spelers hebben een scherm en 4 dobbelstenen in hun eigen kleur. 

Een ronde begint met het gooien van de dobbelstenen, wat beide spelers tegelijkertijd doen. Tussen de rondes door mag er overlegd worden maar als de stenen zijn gegooid dan moet het stil zijn.

Om beurten plaatsen spelers dobbelstenen op het cockpitbord. 4 plekken moeten verplicht ingevuld worden. De twee plekken die de hellingshoek van het vliegtuig bepalen  (1 plek per speler) en ook de twee  plekken die de snelheid bepalen (ook weer 1 plek per speler).

Daarnaast moeten er nog wat andere taken uitgevoerd worden. De piloot is verantwoordelijk voor het landingsgestel en de copiloot voor het uitklappen van de flaps. Dit gebeurt allemaal door het plaatsen van de stenen op het bord. 

In de meeste scenario´s zal er ook redelijk wat luchtverkeer aanwezig zijn. Om botsingen te voorkomen, moeten de andere vliegtuigen worden opgeroepen om niet in de weg te gaan vliegen. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid  van piloot en co-piloot, en gebeurt ook weer met de dobbelstenen.

Het vliegtuig veilig aan de grond krijgen is zeker niet makkelijk. Er kan best veel mis gaan. 

- We kunnen om andere vliegverkeer botsen

- We kunnen te hard of  te zacht gaan waardoor we crashen.

- Het landingsgestel kan niet op tijd uitgeklapt zijn.

- De hellingshoek kan te groot worden en dat is ook niet goed.

 Eigenlijk een wonder dat het in het echte leven zo vaak goed gaat.

 Als je het landen op het (groene) vliegveld van Montreal onder de knie hebt. Dan kan je kiezen voor wind, sneeuw, ijzel of alle drie. 

De groene vliegvelden zijn het makkelijkst, maar ze zijn er ook van oranje, rood en zwart.

Behoorlijk wat uitdagingen dus. Daarom is het ook maar goed dat je de crew extra trainingen kan geven.  Misschien lukt het dan wel om met veel wind op Airport Kuala Lumpur (zwart) te landen.

 Sky Team is bedacht door Luc Remond en het artwork is van Eric Hibbeler en Adrien Rives.


Hoe is Sky Team bij ons van het Spellenhuis bevallen?

Wij zijn een paar keer hard gecrashed maar Sky Team is toch heel erg goed.

Snelle coöperatieve spellen zijn er zowiezo niet zo heel veel en al helemaal niet voor twee spelers. Codenames Duet stond voor mij bovenaan in dit korte lijstje maar nu is dat Sky Team geworden.

Je mag niet praten gedurende de rondes maar er is zeer zeker wel communicatie. Om beurten plaats je dobbelstenen maar waar plaats je ze eerst en met welk nummer. Deze informatie is voor de andere speler erg belangrijk als jullie een echt team zijn.

Sky Team speelt erg vlot. Een potje is 20 minuten en dan kan je gelijk met de volgende beginnen. Er is wel een geluksfactor aanwezig. Doordat het korte potjes zijn, stort dat niet. Bovendien zijn er verschillende manieren om de geluksfactor te verkleinen.

Er zijn ontzettend veel opties met alle verschillende landingsbanen, windrichting en snelheid, ander vliegverkeer, dat geen potje hetzelfde hoeft te zijn.

De laatste jaren worden we ontzettend verwend met hele goede en toegankelijke 2 spelers spellen. Splendor DuelCodenames DuetIt´s a Wonderful Kingdom om mijn persoonlijke top 3 even te noemen. Sky Team past moeiteloos in de rijtje.

Kan ik nog iets negatief bedenken? Nee eigenlijk niet.

Speel dit spel is mijn advies!

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Niet voorradig
Sky Team - Bordspel

Uitverkocht

€ 37,95 
10.17 %
Tip!
Nieuw
Sky Team NL - Bordspel

Dit product wordt verwacht op 29 mei 2024

€ 26,95  Was: € 30,00  (10.17% korting)