Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel Review


7 Wonders Duel is een van mijn persoonlijke favorieten als aan het komt op 2 spelers spellen. Het is de 2 persoonsversie van het grote 7 Wonders. Het gezegde dat het origineel altijd beter is gaat wat mij betreft niet op.

7 Wonders Duel verloopt over 3 ronden. Ieder ronde heeft zijn eigen set kaarten en die worden in een bepaald patroon op tafel gelegd, het patroon maakt dat niet iedere kaart direct beschikbaar is.

Om beurten pakken de spelers een kaart die je toevoegt aan je eigen koninkrijk.

Als je een kaart weg pakt, zorgt dat er vaak voor dat er meer kaarten beschikbaar komen voor je tegenstander om uit te kiezen..

In de eerste ronde gaat het vooral om veel goederen kaarten (hout, steen, glas enz). In de latere rondes heb je die goederen nodig om de belangrijke gebouwen te kunnen bouwen (zoals één van de 7 Wereldwonderen). De speciale gebouwen leveren aan het eind van het spel veel punten op.

Meestal wint degene met de meeste punten maar niet altijd. Als je tegenstander veel leger kaartjes pakt, kan het zomaar gebeuren dat je verliest omdat zijn legers ineens in je hoofdstad staan.

7 Wonders Duel is een medium zwaar spel maar wel een met het mes tussen de tanden. Met de juiste tactiek en een beetje mazzel, maakt je de tegenstander helemaal kapot. De speelduur is ongeveer 25 minuten, dus genoeg tijd voor een revange. Als je die ook wint is de kans groot dat je s'avonds op de bank slaapt, heb ik gemerkt...

Er zijn twee uitbreidingen beschikbaar Agora en Pantheon, beide aanraders. Als dit type spel je bevalt kan ik je Watergate ook aanraden. Watergate is net zo gemeen en goed maar een totaal ander speelconcept!

Spelers: 2
Leeftijd: 10+
Speelduur: 40 min
Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

7 wonders duel NL

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 27,95 
Niet voorradig
7 Wonders Duel - English

Uitverkocht

€ 28,95 
7 Wonders Duel Pantheon NL

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 22,95 
7 Wonders Duel Agora ENG

Niet in voorraad, levertijd 9-13 dagen

€ 23,95 
7 Wonders Duel Agora NL

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 22,95