Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Trekking Through History  bordspel banner

Trekking Through History review


Trekking Through History review


In het bordspel "Trekking Through History" maken spelers een reis door de geschiedenis van de mensheid. Van vóór de geboorte van Christus tot aan de moderne geschiedenis, nemen de spelers een vakantie om de verschillende tijdperken te verkennen.

"Trekking Through History" is een voortreffelijk uitgevoerd bordspel met artwork die zo in een museum past. Het spel is snel te begrijpen en brengt leerzame feiten tot leven terwijl spelers een boeiende reis door de geschiedenis maken. Een absolute topper voor gezinnen die leergierigheid waarderen..

Hoe speel je Trekking Through History?

In het midden van de tafel wordt het fraaie spelbord (speel mat) geplaatst. Daarnaast wordt het klokbord met het tijdspoor neergelegd, waarop elke speler zijn eigen zakhorloge in een specifieke kleur plaatst.

"Trekking Through History" bestaat uit drie rondes. Elke ronde heeft zijn eigen deck met kaarten die historische gebeurtenissen weergeven. Een ronde eindigt zodra de zakhorloges van alle spelers weer op 12 uur staan. Bij aanvang van het spel staan de zakhorloges in de startpositie, terwijl vijf kaarten van het deck van de eerste ronde open op het speelbord liggen.

Laten we beginnen. De speler die begint, kiest een van de openliggende kaarten en betaalt de benodigde tijd op het klokbord. Met de eerste kaart wil je zo ver mogelijk in het verleden beginnen, aangezien dit de beste kans biedt op een uitgebreide Trek. In dit spel wordt een Trek gedefinieerd als de volgorde van kaarten, die altijd van oud naar nieuw moet verlopen.

Bijvoorbeeld, je hebt de volgende kaarten liggen.

  • Je speelt Senet in het oude Egypte ( 2686 voor Christus)
  • Jagen van de Amazones ( 400 voor Christus)
  • Bezoek de Galapagos met Darwin (1835 na Christus)

Nu heb je een Trek van  kaarten. Wil je de Trek langer maken, moet de volgende kaart een historische gebeurtenis van na 1835 weergeven. Helaas is er geen kaart beschikbaar met een dergelijke gebeurtenis, en je neemt de kaart "Het ontdekken van IJsland (980)" - hiermee eindigt je Trek. De kaarten in de Trek leg je apart, en aan het einde van het spel scoor je punten op basis van de lengte van je Trek; hoe langer de Trek, des te meer punten verdien je.

De nieuwe start kaart is nu

  • Het ontdekken van IJsland (980)

De speler die zich achteraan bevindt op het klokbord (degene die tot nu toe de minste tijd heeft gebruikt) is aan de beurt. Deze speler kiest een kaart die 1 tijdseenheid kost, voegt deze toe aan zijn Trek, en verplaatst zijn horloge een stap vooruit op het tijdbord. Maar blijft hij nog steeds achteraan en bent zo weer aan de beurt.

Bij het aanschaffen van een kaart ontvang je altijd een extra beloning. Deze bonussen verzamel je op je eigen reisplankje voor extra punten. Bovendien zijn er kristallen te verdienen; door deze in te leveren, betaal je minder tijd voor de kaarten.

 

De ontwerper, Charlie Bink, is een spelbedenker met nog geen grote successen op zijn naam. Mogelijk is de ware ster van "Trekking Through History" echter de art designer Eric Hibbeler.

Trekking Trough History, hoe is deze reis door de geschiedenis bevallen?

Bij het openen van de doos voelde ik meteen de drang om te beginnen spelen.

Alles ziet er ongelooflijk verzorgd uit. De inlay is duidelijk met zorg ontworpen, het speelbord is prachtig gemaakt van muismatmateriaal. Maar wanneer je de kaarten bekijkt, besef je pas echt de indrukwekkende kwaliteit van het product.

Het artwork is adembenemend, en elke kaart heeft een unieke afbeelding. Op de achterkant van elke kaart staat een beknopte beschrijving van de historische gebeurtenis, waardoor je ook nog iets opsteekt terwijl je speelt. De historische feiten beslaan de hele wereldgeschiedenis en zijn zeker niet beperkt tot het westerse perspectief; er is absoluut geen sprake van een genderkloof in het spel.

De uitvoering en maatschappelijke diversiteit zijn uitstekend verzorgd in "Trekking Through History", maar hoe was de speelervaring?

Het is een zeer toegankelijk spel dat snel kan worden uitgelegd en vlot kan worden gespeeld. Het tijdspoor element, identiek aan dat van Patchwork, functioneert uitstekend. Wat betreft spelmechanismen zijn er niet veel opwindende elementen aanwezig. Er is wel enige interactie, maar het is beperkt. Tijdens je beurt heb je slechts 6 opties, wat de dynamiek enigszins beperkt. Het voordeel is echter dat de snelheid van het spel behouden blijft en dat er weinig wachttijd tussen beurten is.

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Trekking Through History NL

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 49,95