Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Spirit Island

Spirit Island - Review


Dit is een zware jongen, een coöperatief spel voor 1 tot 4 spelers. Op BoardgameGeek staat hij op 11, dan weet de ervaren speler genoeg! Begin hier alleen aan als je weet waaraan je begint...

Spirit Island heeft een behoorlijk politieke lading, het is eigenlijk het omgekeerde van Catan. Waarschijnlijk heb jij jezelf nooit afgevraagd wat de lokale bevolking er van vond dat ze gekoloniseerd werden, wanneer je Catan speelde.

In Spirit Island zijn ze daar zeker niet blij mee. Het doel is om de kolonisten van het eiland af te krijgen. 

De spelers hebben de rol van goden die aan de ene kant leiding geven aan de bevolking in hun strijd tegen de kolonisten, aan de andere kant de kolonisten rechtstreeks te lijf gaan met stormen, aardbevingen, plagen enz. Angst en geweld zijn je belangrijkste wapens maar zijn alleen te gebruiken bij voldoende devotie.

Aan het begin van iedere ronden ontdekken de kolonisten een andere deel van het eiland, de bevolking probeert dit tegen te houden met hulp van de goden. Hoe de bevolking precies reageert op aanwijzingen van de goden is niet altijd goed te voorspellen. Als god kan het wat frustrerend zijn als je volgelingen je aanwijzingen niet begrijpen. Daarom is het zaak om de devotie zo hoog mogelijk te krijgen, alleen dan is een goede sturing mogelijk.

Spirit Island combinatie van zware literatuur, politiek pamflet en een bordspel met goede mechanieken en veel interactie. Geschikt voor een klein publiek. De echte Geeks gaan hier van genieten. Ja, Ik heb volop genoten.

Spirit Island heeft ook nog twee uitbreidingen, Branch & Claw en Jagged Earth. Een ander coöperatieve spel in het zware segment is Robinson Crusoe!

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Spirit Island Bordspel

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 99,95 
Niet voorradig
Spirit Island Insert

Uitverkocht

€ 18,95 
Spirit Island: Branch & Claw

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 44,95 
Niet voorradig