Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

Photosynthese

Photosynthesis - Review


Wanneer je dit bordspel op tafel ziet staan krijg je al gelijk zin om te spelen. Het ziet er zo leuk uit en heeft een erg origineel thema.

In Photosynthesis probeer je met jouw bomen de beste plekken in het bos te pakken te krijgen, die leveren namelijk de meeste punten op! Iedere speler begint met twee kleine boompjes aan de rand van het bord. In je beurt kan je er voor kiezen om je bomen te laten groeien of zaden af te werpen.

Hier moet je wel voor betalen en natuurlijk betaal je in Photosynthesis met zonlicht. Zonlicht punten zijn het geld in dit spel en je ontvangt de zonlicht punten voor je bomen. Hoe groter je boom hoe meer je krijgt!

Staat er een grote boom tussen jou boom en de zon, dan staat je boom in de schaduw en krijg je geen zonlicht. Gelukkig draait de zon en zal je boom snel weer het zonlicht zien, tenzij daar ook weer een grote boom staat natuurlijk.

In het midden van het bord zijn de meeste punten te verdienen en daar wil je dus zijn. Hoe groter je boom hoe verder je de zaden kan afwerpen en hoe makkelijker het is om in het midden te komen.

Photosynthesis is een trendsetter geweest, een van de eerste spellen die doorbrak met een natuur thema. Het succes van Photosynthesis heeft andere uitgevers het vertrouwen gegeven om met meer serieuze tites te komen met een vergelijkbaar thema, zoals Wingspan, Parks, Meadow en zo kan ik nog wel even doorgaan.

In Photosynthesis kan je elkaar flink dwars zitten, met twee spelers is hij een stuk gemener dan met 4. Het is een goed en origineel spel. Het speelt abstract ondanks het sterke thema. Je krijgt de overwinningspunten pas als je, je eigen bomen omhakt. Dit is wel een beetje vreemd maar een kniesoor die daar een zonlicht punt van maakt.

Is Photosynthesis je bevallen? Er is ook een uitbreiding beschikbaar, Photosynthesis Under the Moonlight!

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Photosynthesis

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 44,95 
Photosynthesis: Under the Moonlight

Niet in voorraad, levertijd 9-11 dagen

€ 19,95