Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

ForestShufflebanner

Een review van het kaartspel Forest Shuffle


In Forest Shuffle maak je een bos dat niet alleen bestaat uit bomen, creëer jij het ideale leefgebied voor mossen, insecten, vogels en zoogdieren?

Forest Shuffle is een schitterend vormgegeven spel met een bekend thema. Eenvoudige regels zorgen voor een lage instap. De vele optie´s die je in dit spel hebt,  zorgen aan het eind voor een enorme punten explosie.


Spellers aantal: 2 - 5        Speelduur: 60        Min leeftijd: 10+


Hoe werkt Forest Shuffle?

In Forest Shuffle zijn de regels best eenvoudig maar al heel snel is er veel gaande.

Het doel is om een bos te maken met zo veel mogelijk verschillende planten en dieren. Iedere kaart scoort op een andere manier punten. 

In je beurt heb je keus uit twee acties.

  1. Twee kaarten pakken (mag van de trekstapel maar ook van het speelbord waar vaak open kaarten liggen) 
  2. Een kaart uitspelen.

De eerste kaart die je uitspeelt zal een boom kaart zijn. Deze kaart leg je in je eigen bos, iedere speler heeft dus een eigen bosgebied.

Wanneer je een kaart uitspeelt, moet je deze kaarten open af te leggen op het speelbord. De afgelegde kaarten kunnen gepakt worden als er een kaart getrokken moet worden.

Bij veel kaarten die je speelt is er een bonus te verdienen, als de afgelegde kaarten het juiste symbool hebben mag je een kaart trekken.

De bomen vormen eigenlijk de fundering van je bos. Alle kaarten, behalve de boomkaarten, hebben twee kanten. Deze kaarten kunnen links/rechts van een boom geplaatst worden of onder/boven een boom gelegd worden. Iedere boom kaart kan dus aan 4 kanten door kaarten omringd worden.

Iedere kaart geeft je op een andere manier punten. De Vink geeft 5 punten als hij op een Beuk zit, met de Steenmarter krijg je 5 punten per boom die helemaal bewoond is (waar 4 kaarten om heen liggen).  Al vrij snel zijn er een hoop manieren om aan het eind van het spel punten te verdienen.

Naast punten, geven de kaarten je nog allerlei andere voordelen. Zoals het gratis spelen van bepaalde kaarten.

De bedenker van dit spel is Francois Kosh. Forest Shuffle is een van zijn eerst spellen. Het artwork is gemaakt door Toni Llobet, een specialist in het tekenen van dieren en planten.


Hoe is Forest Shuffle mij bevallen?

Het open maken het de doos voelt al als een feestje. Alles ziet er ontzettend mooi uit. De doos zelf, het spelregelboekje, het bordje maar het artwork op de kaarten is echt top.

De spelregels zijn eenvoudig en overzichtelijk. Het idee dat het uitspelen van kaarten, kaarten kost die vervolgens door de andere spelers kunnen worden gepakt is best wel origineel. Helaas kwam dit niet erg uit de verf.

Wanneer je speelt ben je lekker aan het puzzelen en probeer je met de best combinaties er het meeste uit te halen. Je kan er ook veel uithalen.

Er is zo ontzettend veel gaande in Forest Shuffle, dat je eigenlijk geen idee hebt hoe je er zelf voor staat. Laat staan dat je weet waar de anderen mee bezig zijn en welke kaarten je de ander veilig kan gunnen en welke niet. 

In het laatste potje wat ik met twee speelde kwam ik op 291 punten, de ander had er 264. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel punten kunnen halen in een spel. Een rekenmachine moest eraan te pas komen.

Forest Shuffle is een spel dat eenvoudig uitgelegd is, maar wel wat denkkracht vraagt en waar je veel plezier aan beleeft tijdens het spelen. Helaas staat de complexiteit wel de speler interactie in de weg.

Auteur Patrick ten Hoorn
Eigenaarvan het Spellenhuis en Game Guru
Patrick is een van de Game Guru´s en eigenaar van het Spellenhuis.  Zijn doel is
 om ieder jaar 100 nieuwe spellen te spelen en zit al 20 jaar in het vak. Op deze manier kan hij de krenten uit de pap halen en zeker weten dat ieder klant met het juiste spel de deur uit gaat.  
Ook is hij een van de jury leden van de Nederlandse Spellenprijs. De organisatie die jaarlijkse de beste en leukst spellen bekroond.

Gerelateerde producten

Forest Shuffle NL

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 27,95