Klantenservice: 070-3644782

  Gratis verzending NL/BE vanaf € 50,-

  Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis*

  Klantenreview: 9.4/10

CuBirds Review


Cubirds is heel makkelijk uit te vogelen. Je wil graag (bijna) alle vogels sparen of juist veel van dezelfde soort. Het bestaat uit 110 kaarten met kleurrijke vierkante vogels. Dit is ook de woordgrap van de naam van het spel CuBirds, je kunt het namelijk lezen als Cube en Birds.

Wat is het doel?
Er zijn van de 110 kaarten 8 verschillende vogelsoorten welke in verschillende hoeveelheden voorkomen. Je kunt het spel op 2 manieren winnen. Je hebt als eerste 7 verschillende soorten in je collectie of je hebt als eerste van 2 verschillende soorten 3 stuks in je collectie.

Hoe ziet het eruit?
Er liggen in het midden van de tafel 4 horizontale rijen van minimaal 3 vogels. Er ligt daarnaast een trekstapel en een aflegstapel. Ook krijgt elke speler een willekeurige vogel in zijn/haar collectie en tevens 8 kaarten in de hand.

Hoe krijg je vogels in je collectie?
Je kunt kaarten van je hand in je collectie leggen door families te maken. Deze kun je maken door een aantal vogels van dezelfde soort af te leggen. Rechtsboven op de kaart zie je hoeveel je nodig hebt. Er staan 2 getallen, deze geven aan of het een kleine of een grote familie is. Bij een kleine familie mag je een van de vogels in je collectie leggen, bij een grote familie 2 vogels.

Hoe verkrijg je nieuwe handkaarten?
Je kunt vogels die in het midden op tafel liggen insluiten. Dit doe je door een zelfde soort vogel neer te leggen als wat er al ligt. Alle vogels die daartussen liggen zijn ingesloten en mag je in je hand nemen. Ligt er nu slechts een vogelsoort in de horizontale rij, dan mag je van de trekstapel nieuwe vogels ernaast leggen tot er een andere soort ligt.

Ligt er nou niks wat je wil, dan kun je een vogelsoort afleggen en mag je 2 nieuwe vogels te trekken van de trekstapel en in je hand nemen. Als iemand geen handkaarten meer heeft en kiest om geen nieuwe te trekken dan legt iedereen alle handkaarten af en krijgt iedereen weer 8 nieuwe handkaarten. Wanneer de trekstapel op is schud je de aflegstapel en wordt dat de nieuwe trekstapel.

Wat vindt een Game Guru ervan?
Ik vind dit ten eerste een heel schattig klein spel. Je bent niet lang bezig (ruim kwartiertje) en het is niet te strategisch. Mijn oog viel op je artwork, want het hoeft allemaal niet zo perfect. Wat mij opviel is dat dit spel perfect is om met je familie te spelen. Simpel, snel, gezellig, vrolijk en ideaal om te ontdekken of je een vogelaar bent. Ik raad dit spel aan!

Auteur Floris
Onze Guru Floris is werkzaam bij het Spellenhuis in Den Haag. Hij is gek op spellen en houdt ook graag van een speciaal biertje tijdens het spelen ervan. Je kunt hem vaak tegenkomen in ons bordspellencafé, al dan niet aan het werk. Vraag hem gerust welk spel hij zou aanraden.

Gerelateerde producten

Cubirds - Kaartspel NL

Op werkdagen voor 16:00 besteld, is morgen in huis

€ 18,95 
Niet voorradig