541Nautilion

Nautilion

€ 29,95

Nog 2 in online voorraad

Voor 16:00 besteld, morgen in huisWaarom Spellenhuis?
Verzendkosten: € 5,95 en gratis vanaf € 50,-
30 dagen bedenktijd
150.000+ klanten gingen je voor
Waardering: 9,3/10
Betaal achteraf
Al 18 jaar actief
Details
Aantal spelers1-2Leeftijd10+Speelduur30 min
Take the helm of a Nautilion submarine and recruit a heroic crew to vanquish the treacherous Darkhouse that lurks in the oceanic depths. You must get to the Abyss, lair of the Darkhouse, before the Phantom Submarine (his henchman) reaches your homeland, the Happy Isles — but to defeat the Darkhouse, not only must you be faster than the Phantom Submarine, you must also assemble the submarine's crew along the way. Each turn, you roll three dice and give one to each of these figures: the Nautilion, the Phantom Submarine, and the Darkhouse. The dice of the Nautilion and the Phantom Submarine move those figures along a path formed by Crew tokens: the Nautilion from the Happy Isles towards the Abyss

Extra informatie
Datum toegevoegd 20 sep. 2016
Barcode 681706490038
Artikelnummer 13003
Fabrikant Z-MAN Games
Kleur N/B
Speelduur 30 min
Leeftijd 10+
Aantal spelers 1-2
Taal Engels
Klantenreviews (1)
Top solo-game
Waardering:
Nautilion is de vijfde game in de Omniverse reeks van Shadi Torbey. Nautilion gebruikt het roll and move speelmechanisme om een ​​interessante solo-ervaring te bereiken. Een game speel je in ongeveer 20 minuten tijd, tenzij je last hebt van keuze stress en overdenken. En wat heel typisch is voor deze reeks is dat er altijd uitbreidingen bij zitten!! YAY!

Spelletje klaarzetten: Afhankelijk van met welke (eventuele) uitbreidingen je speelt, kan de setup variëren. Het is niet moeilijk, maar om dingen interessant en uitdagend te maken is het leuk om met wat uitbreidingen te spelen. Je kunt alle stukken naar wens instellen, in een spiraal, rechte lijn, w-vorm, het maakt niet uit, zolang jouw starttegel en de starttegel van de vijand zich aan weerszijden van het pad bevinden. Wees creatief! Het is duidelijk dat hoe meer uitbreidingen je gebruikt (er zijn er 5) hoe meer tokens en kaarten je moet gebruiken. Maar over het algemeen is de setup niet moeilijk.

Spelletje spelen: Elke beurt gooi je de 3 dobbelstenen en besluit dan of je een van je 3 "grimoire spreuken" wilt gebruiken om dobbelstenen of tokens / tegels te manipuleren. Daarna wijs je de 3 dobbelstenen toe: 1 aan de "Darkhouse", 1 aan het Phantom Ship en 1 aan de Nautilion Submarine (je schip). En je moet ze in die volgorde toewijzen. De dobbelstenen zijn genummerd 1-4, met extra 2'en en 3'en. Over het algemeen is een 1 of een 2 goed voor het Darkhouse en Phantom Ship (je wilt niet dat ze hoge aantallen krijgen), en het varieert voor jou met je Nautilion, afhankelijk van welke tegel je probeert te verkrijgen. Je moet er echter voor zorgen dat je de starttegel van de Phantom bereikt voordat deze de starttegel van het Nautilion bereikt. Al die tijd probeer je de "bemanning" te verwerven die bestaat uit genummerde (en letters, in uitbreidingen) tegels 1-9 (en AC), en je moet ze in bepaalde volgorde en patronen plaatsen, afhankelijk van welke sub je gebruikt, er zijn er meerdere in meerdere moeilijkheidsgraden. Aangezien er slechts 4 van elk nummer en 3 van elke letter zijn, moet je zorgvuldig je acties plannen.

Sommige uitbreidingen laten de Darkhouse verschillende vaardigheden hebben (veel kaarten), en een van de uitbreidingen heeft Spear-tokens die je nodig hebt, waarin je ongeveer halverwege het tegelpad moet duelleren met het Phantom Ship. A
Een andere uitbreiding (het rif) voegt extra bonussen toe aan elke 3e tegel. Er is ook een "Heroic" -uitbreiding, waarin je een bepaald aantal kaarten moet invullen voordat het spel eindigt.

Dus ... er zijn een aantal manieren om te verliezen, en slechts één manier om te winnen - afhankelijk van met welke en hoeveel uitbreidingen je speelt.

De artwork van dit spel is nog steeds de unieke kunst in de stijl van Omniverse. Ik vind het in ieder geval geweldig! Alle componenten zijn van uitstekende kwaliteit. En er zit echt heel veel in een heel klein doosje! Ik vind het zeker mijn geld waard, de game moet tenslotte lang meegaan, ongeacht hoeveel je hem speelt. En de doos is op de typische manier van Omniverse, van hoge kwaliteit, met coole inzetstukken als je deze opent. Regels zijn eenvoudig, georganiseerd en duidelijk en elke uitbreiding wordt systematisch geïntroduceerd.

Ik heb maar liefst 2 jaar gewacht tot dit spel hier weer te bestellen was, en wat was ik blij toen ik een melding kreeg in mijn mail dat het weer beschikbaar was. Ik durfde het niet te geloven! Maar was het de lange wacht waard? Als Solo-ervaring is dit absoluut een goede game! Er zit veel in een mooi klein doosje en je kan wat wisselen met de verschillende subs die je probeert te vullen en welke uitbreidingen je gebruikt. De setup is makkelijk en het speelt vlot. Het 2 speler spel heb ik nog niet met uitbreidingen gespeeld, ik vind het mwoah en speel het denk ik liever alleen. Misschien is dat ook gewoon omdat ik sterk weet wat ik wil en de medespeler wat kan overheersen in de keuzes die we moeten maken.
Review by Jennifer (Geplaatst op 15-10-2019)
Schrijf uw eigen review

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven. Log in of maak een account aan