Gratis verzending vanaf € 50.-
Bezoek onze 2 winkels
30 dagen bedenktijd
Beoordeeld met een 9.4 / 10

Gezelschapspellen

Gezelschapspellen

Veel gezelschapspelletjes zijn al jaren behoorlijk populair in Nederland en omstreken. Een gezelschapspelletje is een perfect tijdverdrijf met familie en/of vrienden. Veel mensen hebben gezelschapspelletjes in de kast liggen en spelen het bijna iedere week, zowel jong als oud maken hier ook veel gebruik van. De spelletjes zijn ondanks de digitale tijdperk nog steeds erg populair en worden nog veel gekocht. Daarom heeft spellenhuis een unieke collectie speciaal voor u.

Soorten gezelschapspelletjes
Er zijn veel verschillende soorten gezelschapspelletjes. Zo zijn er spelletjes die op een bord worden gespeeld. Deze bordspellen, denk hier bij aan Monopoly en Risk, zijn de meest voorkomende gezelschapspellen. Van deze spellen zijn er veel veel varianten.

Een andere variant van gezelschapspelletjes is dobbel spelletjes, welke vaak in combinatie wordt gemaakt met gezelschapspellen. Naast bordspellen en dobbelspellen zijn er ook nog puzzels die onder gezelschapspellen worden gerekend.

De laatste versie van gezelschapspellen en ook de oudste versie zijn Kaartspellen. Kaartspellen zijn al ontzettend oud en zijn in één van de vorige eeuwen in China bedacht, men weet niet precies hoe oud kaartspellen zijn. Maar de bekendste gezelschapspellen zijn toch de bordspellen. Deze spellen worden ook het meest gekocht in webshops en in winkels.

Vernieuwingen
Gezelschapspellen bestaan al behoorlijk lang maar aan orginaliteit geen gebrek, er wordt dan ook veel vernieuwd in de deze spellen. Er zijn bij veel spellen verschillende versies uitgekomen, er wordt dan een variant gemaakt op een bestaand spel met een andere vormgeving. De grootste vernieuwing zit in de spel systemen. Hier door is de speelduur beter te voorspellen en geluk heeft een veel minder grote rol in de moderne spellen.

De spellen worden gemoderniseerd, een voorbeeld is Monopoly waar bij je voorheen met briefgeld en munten moest betalen. Nu is er tegenwoordig een vernieuwde variant waarbij je met een pinpas kunt betalen. Ook worden bijvoorbeeld de karakters van het spel gewijzigd. Bij “ Wie is het?” zijn de poppetjes op de plaatjes op de speelborden veranderd. Zo heeft “Wie is het?” er voor gezorgd dat ze ook bij de jonge spelers populair blijven.

Onze vestigingen

Spellenhuis Den Haag

Torenstraat 142
2513 BW Den Haag

Tel: 070 3644782
Email: denhaag@spellenhuis.nl

Reserveer een plek

Spellenhuis Haarlem

Kruistweg 60
2011 LE Haarlem

Tel: 023 5313188
Email: haarlem@spellenhuis.nl

Reserveer een plek