Pokemon spellen

Getoonde artikelen: 1 - 24 van 77

Getoonde artikelen: 1 - 24 van 77

Pokemon is al sinds de late jaren negentig enorm populair. Dit komt mede door de tv-serie die sinds 1997 te zien is op de Nederlandse tv. Het begon allemaal met de Pokemon spellen op de Gameboy: Pokemon Rood en Blauw en dus die gelijknamige serie op tv. Sinds die tijd zijn er dan ook veel Pokemon artikelen verschenen, zoals knuffels, DVD’s, computerspellen, speelgoed, Pokemon spellen op handhelds en de Pokemon kaarten en trading cards.

 

Pokemon kaarten en trading cards

Pokemon kaarten zijn samen met de computerspellen van Ninento een van de meest gespeelde en verkochte artikelen van Pokémon. De Pokemon kaarten zijn sinds 1999 in Nederland en zijn nog steeds erg populair. In de periode van 2000 tot 2010 waren de trading cards enorm populair onder basisschoolleerlingen. Omdat in die jaren de Pokemon televisieserie populair was, werd er ook veel gespeeld met de kaarten op de schoolpleinen. De populariteit van Pokemon kaarten is de jaren daarna gedaald. Alleen de echte fans kochten nog de kaarten. Sinds de komst van Pokemon Go, zijn de Pokemon trading cards weer in populariteit gestegen. Pokemon Go is een app voor de smartphone waarmee je in de echte wereld Pokemons kunt vangen.

Ben jij op zoek naar speciale Pokemon kaarten? Kom dan eens naar onze speciale Pokemon speel- en ruilmiddagen. Check onze agenda voor de data.

 

Nintendo en Pokemon spellen

Sinds de tv-serie van Pokemon te zien was op tv zijn er ook spellen uitgekomen op de spelcomputers van Nintendo. De eerste Pokemon spellen die uitkwamen, waren voor de Gameboy, gevolgd door de Gameboy Color en Gameboy Advance. Sinds de komst van de Nintendo DS/3DS is de kwaliteit enorm vooruit gegaan, dat heeft niet te maken met de spelervaring maar meer met de kwaliteit van de vormgeving. Deze spellen zijn dan ook bijna niet te vergelijken met de eerste versies Pokemon spellen.