Pokemon spellen

Pokémon is al sinds de late jaren negentig enorm populair. Dit is mede te danken aan de tv-serie die al sinds 1997 te zien is op de Nederlandse tv. Het begon allemaal met de Pokemon spellen op de Gameboy: Pokémon Rood en Blauw en dus die gelijknamige serie op tv. Sinds die tijd zijn er dan ook veel verschillende extra fanartikelen uitgebracht die razend populair zijn bij de fans van over de hele wereld. Dan moet worden gedacht aan knuffels, DVD’s, computerspellen, speelgoed, Pokémon spellen op handhelds en Pokémon kaarten.

Pokémon kaarten

Pokémon kaarten zijn een van de meest gespeelde verkochte artikelen van Pokémon, naast de computerspellen van Nintendo. De Pokémon kaarten zijn sinds 1999 in Nederland en zijn nog steeds erg populair, in de jaren 2000 tot 2010 werd het spel met namen veel gespeeld. Ook omdat de tv serie van Pokémon toen onwijs populair was onder basisschool leerlingen. In de jaren dat de serie van Pokémon populair was werd er ook veel gespeel met Pokémon kaarten op de schoolpleinen. Er werden in die jaren ook veel Pokémon kaarten verkocht. Inmiddels zijn het nog de echte fans die Pokémon kaarten kopen. De echte fans zijn ook vaak opzoek naar erg speciale kaarten die veel geld waard zijn. Deze kaarten worden dan geruild op speciale dagen die georganiseerd worden door bijvoorbeeld Spellenhuis. Zo kan je ook unieke serie Pokémonkaarten vinden bij Spellenhuis.nl.

Nintendo en Pokemon spellen

Sinds de tv serie van Pokémon te zien was op tv zijn er ook spellen uitgekomen op de spelcomputers van Nintendo. De eerste Pokémon spellen die uit kwamen zijn uitgekomen op de Gameboy, gevolgd door de Gameboy Color en Gameboy Advance. Sinds de komst van de Nintendo DS/3DS is de kwaliteit enorm vooruit gegaan, dat heeft niet te maken met de spelervaring maar meer met de kwaliteit van de vormgeving. Deze spellen zijn dan ook bijna niet te vergelijken met de eerste versies Pokémon spellen.
momentje...