Gratis verzending vanaf € 50,- | 30 dagen bedenktijd | Afhalen niet mogelijk | Waardering: 9,2/10

Bordspellen Top 10

10 artikel(en)

10 artikel(en)

1

Bordspellen top 10

Opzoek naar een leuk bordspel? Dit is onze top 10 beste spellenAzul

De spelers maken hun eigen mozaïek en doen dat zo efficiënt mogelijk. Dit abstract spel is een aanrader voor zowel de beginner als de meer ervaren speler. Bovendien is Azul winnaar van de Nederlandse Spellen Prijs 2018.

Magic Maze

In stilte werkt iedereen samen om de mannetjes door het labyrint te bewegen naar de uitgangen. Iedereen moet buiten staan voordat de zandloper leeg is. In Magic Maze is iedereen tegelijk aan de buurt. Dit zorgt voor stress en hectiek maar wel allemaal in stilte. Geweldig spel voor gezinnen.

7 Wonders

Vanaf 4 spelers begint dit spel echt goed te worden. Je bent een beschaving aan het op bouwen met de kaarten die de tafel rond gaan. Door dat alle spelers tegelijk aan het spelen zijn, zit je weinig te wachten en blijft de snelheid er in. Je moet elkaar wel goed in de gaten houden anders geef je straks een kaart door die je buurman de overwinning bezorgt. 7 Wonders is bedolven onder de spellenprijzen en wat ons betreft terecht.
Patchwork

Met tetris-achtige stukjes probeer je in dit 2-persoons spel jouw bord zo goed mogelijk op te vullen. Iedere buurt heb je keus uit 3 stukjes, waarvan je er een mag kopen. Je moet betalen in knopen (het geld in dit spel) en in tijd. Zodra beide spelers hun tijdssteen in het midden van het tijdbord hebben staan, is het afgelopen. Een top spel voor 2.

Codenames

Het rode en blauwe team proberen zo snel mogelijk de juiste kaarten met woorden te raden. Er liggen 25 kaarten open op tafel en de teamcaptains weten welke woorden geraden moeten worden. Zij mogen 1 woord als aanwijzing geven en zeggen op hoeveel kaartjes dat wordt slaat. Codenames is een geweldig party spel waar alles draait om associaties.

Kingdomino

Je bouwt een koninkrijkje op met tegels die twee kanten hebben. De tegels sluit je zo goed mogelijk aan om punten te verdienen. De beurtvolgorde is nogal belangrijk. Pak je niet een goeie tegel dan weet je zeker dat je straks een mindere tegel moet pakken. Kingdomino is een spel dat zeer toegankelijk is, dus door jong en oud te spelen.

Machi Koro

Steden Bouwen is waar het om draait in Machi Koro. De gebouwen die je al hebt, leveren geld op. Met het geld kun je weer nieuwe gebouwen kunt kopen. Als je de juiste tactiek kiest, kunnen ze heel veel geld opleveren. Zodra het stadhuis gebouwd is, eindigt het spel. Met een prijs van € 18,95 is dit kaartspel de ideale cadeautip.

Pandemic

De wereld is getroffen door 4 dodelijke ziektes. Als team van medische experts proberen we samen medicijnen uit te vinden  voor dat er 8 pandemieën zijn geweest. Pandemic is de moeder van de coöperatieve spellen en zou in geen enkele spellenkast mogen ontbreken. 

Ticket to Ride Europa

Als  trein maatschappijen verbinden de spelers verschillende Europese steden. Hier verdien je punten mee, de echt grote klappers maak je met je opdrachten voor lange stukken. Weet je bijvoorbeeld Amsterdam met Moskou te verbinden, dan ben je echt goed bezig. Ticket to Ride is een goed een leerzaam spel omdat topografie een belangrijk onderdeel is. 

Dixit

Je omschrijft een van de kaarten die in je hand zitten en legt die dicht op tafel. De andere spelers leggen daar ook een kaart bij. Ze worden geschud en open gelegd. De anderen moeten raden welke kaart jij had. Heeft iedereen het goed of heeft iedereen het fout dan krijg jij geen punten. Je beschrijving moet dus vaag zijn maar niet te vaag. De afbeeldingen op de kaarten zijn ware kunstwerkjes en het eenvoudige spelmechanisme ook. Speel je met 4 of meer dan is Dixit een aanrader.